BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  GÜNCEL

PKK'lıların elinde ilk kez böyle bir silah bulundu

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonlar kapsamında yapılan arazi taraması sırasında Hantepe ve Seni Tepe'ye yakın bir bölgede Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) sistemi ele geçirildi.

Abone ol

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesi kırsalında devam eden operasyonlarda Hudut Özel Harekat bölüğünce yapılan arazi taraması sırasında Hantepe ve Seni Tepe'ye yakın bir bölgede ÇNRA (Çok Namlulu Roket Atar) sistemi ele geçirildi.

Daha öce PKK saflarında böyle bir silah ele geçirilememişti.

107 MM ÇAPINDA 

TSK'dan yapılan açıklamada, 107 mm çapındaki roketatarın menşeinin araştırıldığı belirtildi. Öte yandan Çağlayan Yağlısu bölgesinde tespit edilen 2 terörist tank atışıyla imha edildi. Bu operasyonla, Çukurca'da etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplam 209 olduğu öğrenildi.

PKK'YA BU SİLAHI KİM VERDİ?

Silahın YPG tarafından Suriye'de çatışmaya girdiği IŞİD'ten ele geçirildiği ve bu yolla PKK'ya verildiği üzerinde duruluyor.

PKK'NIN KONTROL NOKTASI YERLE BİR EDİLDİ

 Öte yandan Irak tarafındaki Kesta köyünün batısında bölücü terör örgütü üyelerince oluşturulan kontrol noktası obüsler tarafından ateş altına alındı. Söz konusu bölgedeki teröristler etkisiz hale getirildi, kontrol noktası olarak kullanılan bina ve mevziler imha edildi.