BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar yol kesip TIR'ı ateşe verdi

IĞDIR'ın Pamuk Dağı geçidinde dün gece karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, sürücüsünü indirdiği TIR'ı ateşe verip yaktı.

Abone ol

IĞDIR'daki olay dün saat 21.30 sıralarında Iğdır- Doğubayazıt karayolunun 20'nci kilometresindeki Kavaktepe köyü yakınlarındaki Pamuk Dağı geçidinde meydana geldi.

Bir grup PKK'lı terörist, 53 yaşındaki Y.A. yönetimindeki özel bir firmaya ait 76 DH 887 plakalı TIR'ı durdurdu. Sürücüsünü indirdiği TIR'ı ateşe verip yakan PKK'lı grup daha sonra olay yerinden ayrıldı.

TIR'ı Türkmenistan'a götüreceğini anlatan şoför Y. A., "5 kişilik PKK'lı grup aracımı durdurarak yolu kapattıktan sonra beni aşağıya indirip, beni TIR'ın yanından uzaklaştırdılar. Gelen ve giden araçları durdurdular, yaklaşık 100 araç oldu. 5 kişiydiler ama dağda başkaları da vardı. Ellerinde kalaşnikof marka silah olan grup bize PKK sloganı attırdılar. İsimleri Türkçe konuşan PKK'lılar genel olarak Kürtçe konuştular. 15 kişinin ismini söyleyerek tanıyıp tanımadıklarımızı sordular. Bize bu kişilerin CHP'li MHP'li ve AKP'li olduklarını tanıyor musunuz ya da içinizde varmı dediler. Durdurdukları kişilere içinizde polis, asker olup olunmadığı da soruldu. Bir otomobilden benzin çekerek TIR'ı ateşe verdiler" dedi.

Bir bölümü yanan TIR'daki alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. TIR çekici ile yoldan çekilirken, polis ve jandarma bölgede operasyonları sürdürüyor.