BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

PKK'lılar polise saldırdı

PKK'lılar polise saldırdı

PYD demokratik özerlik ilan etmesinin birinci yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kutlama yapıldı.

PKK'lılar polise saldırdı

PKK'nın Suriye'deki yapılanması Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) demokratik özerlik ilan etmesinin birinci yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kutlama yapıldı.

PKK'lılar polise saldırdı

Kutlamaya daha önce 'PKK asayiş' adı altında yol kesen ve yüzleri maskeli grup meşaleli yürüyüş düzenledi. Polisin dağılmalarını istediği grup molotof kokteyli atınca, tazyikli su sıkılarak basınçlı su ile dağıtıldı.

PKK'lılar polise saldırdı

Cizre'de PKK'nın Suriye yapılanması PYD'nin Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede demokratik özerklik ilan etmesinin yıldönümünde BDP öncülüğünde kutlama yapıldı. Sur Mahallesi'ndeki etkinlikte PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri açıldı.

PKK'lılar polise saldırdı

Sur Mahallesi'ndeki etkinlikte PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri açıldı. Kürtçe müzik eşliğinde yapılan etkinlik sırasında daha önce Cizre'nin Nuh Mahallesi'nde 'PKK asayiş' adı altında yol kesen ve PKK'nın gençlik yapılanması olarak nitelendirilen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri yüksek bir tepeden ellerinde meşalelerle yürüyerek alana girdi.