BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı üç yönetici Van'da öldürüldü!

Güvenlik güçleri tarafından Van'ın Erciş ilçesinde sürdürülen operasyonlarda, bölgeden kaçmaya çalışan 3 teröristle çatışma çıktı. Teröristler etkisiz hale getirilirken, ikisinin bölge sorumlusu birinin ise gri listede olduğu kaydedildi.

Abone ol

Van'da PKK'nın sözde Aladağlar ve Erciş sorumluları öldürüldü. Van'da düzenlenen operasyonda PKK'nın Aladağlar ve Erciş sorumluları öldürülürken, Hakkari'de gri listedeki teröristin öldürüldüğü ortaya çıktı.

Van'ın Erciş ilçesinde, cumhuriyet savcılığının talimatıyla ilçe jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Düvenci Mahallesi'nde yapılan ev araması sırasında bir grup şüphelinin kaçmaya çalıştığı fark edildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Kaçan kişilerin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada sözde Aladağlar ve Erciş sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 terörist öldürüldü. Teröristlerin üzerinde ve bölgede 1 adet M16 silah, 2 kaleşnikof, 2 adet tabanca, 1 el telsizi, 6 el bombası, patlayıcı düzenekleri ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

BİR ÇOK OLAYIN PLANLAYICISI ÇIKTI

Çatışmada öldürülen sözde bölge sorumlusunun, 2015 yılında Erciş'te bir köy korucusunun şehit edilmesi, 2016 yılında 1 muhtarın şehit edilmesi, Erciş Pay jandarma karakoluna yönelik bombalı araç saldırısı sonucu bir asker ve bir köy korucusunun şehit edilmesi ile benzeri çok sayıda eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtildi.