BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı terörist öyle itiraflar yaptı ki...

6 yıl terör örgütü PKK’da ‘savaşçı’ olarak kaldıktan sonra ailesinin devreye girmesiyle teslim olan Murat Ö, önemli itiraflarda bulundu

Abone ol

Kazan Vadisi operasyonunun ardından örgütün harekât tarzını değiştirdiğini belirten Ö, PKK’nın hedefinin alternatif devlet sistemi KCK’yı hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenciyken dağa çıkan ve örgütten kaçarak Urfa'da Savcılığa teslim olan Murat Ö, PKK'nın Kuzey Irak, İran ve Suriye'deki kampları, sözde vergi aldığı noktalar ve KCK yapılanması konusunda önemli itiraflarda bulundu.

2006-2012 yılları arasında örgütün İran ve Kuzey Irak'taki kamplarında 'savaşçı' (şervan) olarak faaliyet yürüten ve tim komutanlığına kadar yükselen Baver-Hayri kod adlı Murat Ö. PKK'nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan sözde gümrük noktalarını ayrıntılı olarak anlattı.

Kazan Vadisi'ne düzenlenen operasyonun PKK üzerinde moral olarak çok olumsuz etki yarattığını belirten üniversiteli terörist, "Bu operasyon örgütün harekat tarzını tekrar gözden geçirmesine neden oldu" dedi.

OKULDAN ATILDIM DAĞA ÇIKTIM

30 yaşındaki Murat Ö. üniversitede okuduğu 2005 yılında Denizli'de katıldığı nevruz etkinliğinde açılan konfederalizm bayrağı nedeniyle hakkında açılan soruşturma nedeniyle okuldan atıldığını belirterek dağa çıktığını söyledi. 6 yıl örgütte kalan Murat Ö. şunları anlattı:

90 ŞERVAN VARDI:

Kanicenk kampındaki yeni şervan eğitimi alan grupta 90 kişi vardı. Bunlardan 60'sı eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Kampta kaleşnikof, Kannas, Bixi, roketatar, el bombası ve teknik silah eğitimi ile askeri eğitim (sızma, pusu, yol kesme) aldım. Kamp sorumlusu Xabat Çele yardımcısı Özgür koddu.

Eğitim alanlar arasında Dijwar, Sabri, Rohat, Şorej, Diyako, Diler, Brüks, Mazlum, Rojda, Zilan, Mahabat ve Diyar kod adlı erkek-kadın İran'lı teröristler vardı. Onları Behdinan alanında görevlendirdiler.

VERGİ ADI ALTINDA HARAÇ ALIYORDUK:

2007'de Pişdere'ye görevlendirildim. Ali Arfin kodun sorumluluğunda 9 kişi faaliyet gösteriyorduk. Burada İran ve Irak arasında sınır ticareti yapan kişilerden vergilendirme adı altında geçiş parası alıyorduk. Toplanan paralar Kandil'e gönderiliyordu. Vergi dışında aidat toplama şeklinde gelir elde ediliyordu.

Örgütün sözde gümrük kapıları şunlar:

Hacı Ümran: Bu noktadan geçiş yapanlar genelde akaryakıt, tüp gaz kaçakçılığı yapar.

Dola Ayşe: En işlek gümrüklerden biridir. Akaryakıt, elektronik eşya kaçakçılığı yapılır.

Şehit Ayhan: Akaryakıt kaçakçılığı yapanlar kullanır.

Dola Koke: Akaryakıt kaçakçılığı yapanlar kullanır.

Kandil Boğazı: Akaryakıt kaçakçıları tercih eder.

Pişdere: Akaryakıt kaçakçıları tarafından kullanılır.

İRAN'LI ASKERLERE EYLEM YAPTIK: Asos dağındaki tabura atandım.Tabur komutanı Çekdar Gabor kod idi.

Buradaki eğitimin ardından İran'daki Hewreman alanına gönderildim. 2008 Haziran'ında 3-4 ay burada faaliyet gösterdim. İran askerlerinin Kandil'e yaptığı hava saldırısına misilleme yapmak için askerlerin araçla geçtiği güzergah üzerine Bırındar kod tarafından hazırlanan mayın düzeneğini yol kenarına kamufle ettim.

Askeri araç geçerken Media kod mayını patlatmak istedi ancak patlamadı. Bunun üzerine gruptakiler eylemi sabote ettiğimi söyledi. Bu olaydan bir ay sonra grup sorumlusu Çiya Mahabat kodla aramızda tartışma çıktı. Alan sorumlusu İran uyruklu Şivan Gever beni Kandil'e gönderdi. 2-3 gün silahsız olarak o bölgede kaldım.

BOTLA DİCLE NEHRİNİ GEÇTİK: 2010 baharında Savaş Tepesi Taburu'nda takım komutanlığına kadar yükseldim. 2011'de Metina alanında bulunan Mahsum Korkmaz Akademesi'ne eğitim almak için gönderildim.

Bu yılki nevruzda Metina alanından Gare alanına gönderildim. Burada Suriye'deki PYD içinde faaliyet yürüten ve şervan eğitimini birlikte aldığım Arteş kod ile buluştum.

Bot ile Dicle nehrini geçtik 4-5 saat yürüyerek Suriye'de bir köye geldik. Ertesi sabah Kamışlı'da Abdurrahman Halil adlı bir kişinin evine gittik. Bizi Botan kod karşıladı. Evde tanıştığım Cemal kod adlı kuryeye 500 dolar vererek beni Türkiye'ye geçirmesini istedim. Su kanalından sınırı geçtik.

GIDALAR İRAN'DAN SİLAHLAR IRAK'TAN: Gıda erzak ve giysi temini İran'dan milisler aracılığı ile yapılırdı. Irak'ta kurulan silah pazarından ise silah ihtiyacı karşılanırdı.

HEDEF GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASI: Örgütün en büyük hedeflerinden biri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlaması ve Öcalan'ın ev hapsi gibi daha rahat bir ortama alınmasını sağlamaktır. Bunun dışında Kürtlerin bulunduğu her bölgede KCK sistemini hayata geçirmektir.

KCK ALTERNATİF DEVLET: KCK yapısı devlete alternatif bir sistem olarak hayata geçirilmek isteniyor. Bu sistem içerisinde Yasama-Yürütme ve Yargı ayakları var. KCK sisteminin amacı halkın devletin sistemine muhtaç olmadan endi kendini yöneterek idame etmesidir.

Toplumun; ekonomik, sosyal, güvenlik ve hukuki alanlarda organize eden bir sistemdir. Örneğin toplum içinde çıkan bir kavga ve hırsızlık olayı KCK sisteminde oluşturulmuş olan Adalet komisyonlarınca çözülür.

DTK DERNEKLERİ BİRLEŞTİRECEK: KCK sistemi legal olarak kabul görmediği için DTK (Demokratik Toplum Kongresi) legal olarak oluşturulmaya çalışılıyor. DTK'nın amacı Türkiye'deki bütün dernek ve yapıları aynı çatı altında toplamaktır.

FEDAİ EYLEMCİLER GİZLİ TUTULUR

Canlı bomba ve intihar saldırısı gibi fedai eylemler gerçekleştiren teröristlerin özel eğitime alındığını anlatan Murat Ö., "Ancak eğitime alındığını kimse bilmez. Eğitim sonrası normal biriymiş gibi görevlendirilirler. Uygun koşullar oluştuğunda ise fedai eylemleri yapmak üzere metropol illere gönderilirler" dedi.

HÜKÜMET YANLILARINI KAÇIRMA PLANI

Mardin Emniyeti'nde sorgulanan Murat Ö. KCK'ya yönelik operasyonlar sonrası Yürütme Konseyi tarafından, "devlet kadrosu içinde yer alan hükümet yanlılarının yakalanarak tutuklanması" talimatı verildiğini dile getirdi.

Hakkâri Çukurca’da 24 Mehmetçik’in şehit düştüğü hain saldırının ardından 20 Ekim 2011'de başlatılan hava destekli Kazan Vadisi operasyonu Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri tarafından gerçekleştirilmişti.

Resmi açıklamaya göre 49 terörist öldürülürken 'ülke içindeki Kandilcikler' olarak tanımlanan birçok mağara imha edilmişti.