BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı sanılan sivil köylüler öldürüldü!

Savaş uçakları Şırnak'ın Uludere ilçesinde bağlı Ortasu köyündeki sivilleri bombaladı.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde, kaçakçılık yapan şahıslara karakoldan ve F-16 savaş uçaklarından açılan ateş sonucu 35 kişi öldü.

EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ

Demirtaş'a göre katliam
Genelkurmay olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Peki köylüler vuruldu iddiasına TSK ne cevap verdi? Ayrıntılar için tıklayın.

İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye’ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Olayda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. 

MAZOT KAÇAKÇILIĞI YAPIYORLARDI

Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye’ye kaçak mazot getirdikleri belirtiliyor. Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilen 3 cenaze, buradan da Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ağır yaralanan M. Ali Tosun ve Serhat Ürek adlı iki lişinin de hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

fotograflar.jpg 

ŞIRNAK VALİSİ ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

Uludere ilçesi Ortasu köyü yakınlarında savaş uçaklarının bombalanması sonucu ölenler hakkında yazılı açıklama yapan Şırnak Valiliği, saldırıda 35 kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını açıkladı.

İSİMLER

Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalında dün gece düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Seyit Enç, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü (15), Osman Encü, Şivan Encü, Bilal Encü, Mehmet Ali Tosun, Nadir Alma, Mahsun Encü, Salih Encü, Hakiki Encü, Yüksel Ürek, Salik Ürek, Serhat Encü, Adem And, Savaş Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Erkan Encü, Selman Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüseyin Encü, Erkan Encü, Zeydin Encü, Çetin Encü.

Demirtaş'a göre katliam
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak Uludere'de PKK’lı sanılarak öldürüldüğü iddia edilen köylülerle ilgili olayın “aleni bir katliam” olduğunu ileri sürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Suriye lideri Beşar Esad’ı hedef alan sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Kendi halkını katleden yönetimin meşruiyeti yoktur” dedi. Ayrıntılar için tıklayın

ULUDERE BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Olayın ardından köye giden Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, cesetlerde ağır yanıklar olduğunu söyledi.

HASİP KAPLAN HABERİ DUYURMAYAN MEDYAYA TEPKİ GÖSTERDİ

BDP Milletvekili Haspi Kaplan bu sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi twitter'da saldırıyı doğrulayarak saldırıyı haber yapmayan medyaya da tepki gösterdi. Kaplan şu bilgileri paylaştı:

-ulusal medya sınıfta çaktı, insanlıktan çaktı, vicdandan çaktı, insaftan çaktı,basın ahlakından ,özgürlükten çaktı, susmaya devam ediyor.

- Şırnak/Uludere'de yaşananlar anlatılanlar dehşet verici, köylüler askerin grupların önünü kestiğini uçakların bombaladığını söylüyor.

- cnn, ntv, habertürk, yandaş candaş medya haber kanalları 4 saat oldu otuz yurttaşımız Şırnak'ta F-16 bombalarıyla can verdi, haber değeri yokmu?

- sivil, silahsız, masum yurttaşlarını hiçbir devlet kaçakçılık yaptı diye bombalayarak öldüremez, hala açıklama yapmayan yetkililer nerede.

CENAZELER VERİLMİYOR

Bölge halkı tepkili, cenazeler, köylere getirildi. Şimdiye kadar sadece üç cenaze otopsi için hastaneye teslim edildi.
 

Öğlen valilikten yapılan yazılı açıklamada ise 35 köylünün hayatını kaybettiği belirtildi. Vali Özkan, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirtmiş, ''Sadece 20'nin üzerinde kişinin öldüğü yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu" demişti. Olay yerine savcı ve kolluk birimlerinin gönderildiği ve detaylarının araştırıldığı da belirtilmişti.

Olay sırasında yaralanan bir kişi Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilirken, cenazelerden şu an için sadece üçü otopsi için hastaneye ulaştırıldı. Diğer cenazeler ise köylerine götürüldü ve bekletiliyor.

KÖYLÜLERİN AİLELERİ İSYAN ETTİ