BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı Duran'dan Şükür tepkisi!

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Hakan Şükür’ün 'Ben Arnavut’um' sözlerini savundu...

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Hakan Şükür’ün “Ben Arnavut’um” sözlerine gösterilen tepkileri eleştirdi.

Kalkan “Hâlbuki en büyük milli oyuncuydu. Herkes bir zamanlar arkasında şey oluyordu. Şovenizmin derecesini görelim bunu kim yarattı, bu şovenizmle hangi sorun çözülür” dedi.


Kandil'den can korkusuyla gelen mesaj

PKK barış sürecinde Öcalan'ın tek başına yer almasını istemiyor. Doğrudan muhatap alınmak isteyen örgüt, 'Apo’suz barış olmaz ama savaş yürütmüyor' mesajı verdi.

(DEVAMINI OKU)

"ARNAVUT’UM" TEPKİLERİNE ELEŞTİRİ

Duran Kalkan, “Hakan Şükür demiş ki, 'Ben Arnavut'um', kıyamet kopmuş, hâlbuki en büyük milli oyuncuydu. Herkes bir zamanlar arkasında şey oluyordu. Şovenizmin derecesini görelim bunu kim yarattı, bu şovenizmle hangi sorun çözülür?” diye sordu.

KÜRTÇÜLER ERDOĞAN'IN KOLTUK DEĞNEĞİ

PKK milliyetçidir, böyle PKK dar milliyetçidir diyenler yanılıyorlar. Tayyip Erdoğan Kürt milliyetçiliği eziyorum derken PKK’nin guruna dokunuyor, hiç alakası yok. PKK başından beri Tayyip Erdoğan sandığı milliyetçilikten Kürtçülükten kendini ayırarak başladı. O Kürtçüler şimdi Tayyip Erdoğan’ın koltuk değneği halindeler.

KARADENİZ BÖYLE DEĞİLDİ

Türkiye toplumu böyle değildi. Kırk yıl önce Ertuğrul Kürkçü Karadeniz’e gittiğinde Dev-Genç Başkanı olarak kitleler gürül gürül sokaklara çıkıyorlardı. Karadeniz böyle değildi, şoven değildi, milliyetçi değildi, devrimciydi. Mahir Çayanların yurduydu. Fındık mitingleri, devrimci mitingleri unutuldu mu? Değil. Kırk yıl içerisinde durum değişti. Bu kadar devrimciliğe açık toplumu şimdi en şoven en faşist, Kürt düşmanı haline gerdiler.

BU OLAYDAN CHP, MHP VE AK PARTİ SORUMLUDUR

Ahmet Türk’e yumruk atıyorlar. Kürde merhaba demiş, Kürde dost olmuş insanları vuruyorlar. Yani dikkat edelim, Kürt de değiller zaten. İşçileri sokmuyorlar çalışmak için. O duruma getirdiler. Bu izlenen şoven, ırkçı politikalarla, PKK’ye karşı yürütülen savaş politikalarla bağlıdır. Türkiye hükümetleri yaratı, bu durumun yaratılmasında en az CHP, MHP kadar AKP de sorumudur. Kendi sorumluluğu altındadır. Diğerlerine yıkarak kurtulamaz onu anlatmak istiyorum. Ben bu işin içinde yokum diyemez. Böyle politikalarla da başa çıkamaz. Onları suçlayarak, yada dil ucu politikalarla şovenizm kırılamaz.