BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı Bahoz'dan Türkiye'ye suçlama

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin Türkiye'nin Suriye politikalarını eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- PKK'nın en kanlı eylemlerinin altında imzasının olduğu bilinen Bahoz Erdal barış süreci ve Suriye politikaları üzerine konuştu. Bahoz, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlerin tanınmaması için uğraştığını iddia etti. 

Suriyeli olarak bilinen ve Dr. Bahoz Erdal kod adıyla tanınan Fehman Hüseyin, 'na konuştu. Türkiye'nin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyleyen Bahoz PKK'nın Suriye'ye güç göndermeyeceğini ilan etti.

Bahoz Türkiye'yi şok sözlerle suçladı. Bahoz Türkiye'nin Suriye'deki muhaliflere PYD'nin desteklenmemesini, Kürtlerin tanınmamasını enjekte ettiğini iddia etti. Erdal Türkiye'nin muhalif örgütlere 'PYD’yi desteklemeyin, Kürtleri tanımayın, statü vermeyin' diye şart koştuğu sözlerini sarf etti.

Bahoz, PKK'nın Esad'ı desteklediği iddialarına da tepki göstererek “Baas rejimi Kürtleri başka devletten gelmiş yabancılar olarak kabul ediyor. Kürtlerin Suriye'deki statüsü, Mahmur kampındaki Kürtlerden beri geridir. Suriye bize Türkiye’den gelen yabancılar olarak kâğıt veriyordu, vatandaş olarak kabul etmiyordu. Türkiye ise beni Suriye uyruklu terörist olarak biliyor. Bunun nedeni ne? Sınırlar 1. Dünya Savaşı’ndan sonra çizildi. Almanlar bir tren hattı yapmak istiyor ve o yüzden bölge ‘serhat- binhat’ diye ifade ediliyor. Yani, yukarı ve aşağı… Suriye ve Türkiye’dekiler arasında akrabalıklar var. Türkiye’den gelmesi, gerekmiyor. Türkiye’de doğmuş olması gerekmiyor. Tren yolu onların arasına girmiş, sınır buna göre belirlenmiş ve akrabaların arasından geçerek onları ayırmış. Rojava’dakilerin kuzeyde mutlaka akrabaları vardır. Bizim de kuzeyde akrabalarımız var. Bizimkiler kuzeyde doğup büyümüşler. Bazen 'binhat’a geliyorlar, bir süre kalıp 'serhat’a dönüyorlar.” dedi.