BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  DÜNYA

PKK’LI, AÇLIK GREVİNDE KİLO ALDI

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 22 PKK’lı mahkumun cezaevi şartlarını protesto etmek için başlattığı açlık grevi 34’üncü gününe ulaştı. Aynı hüc...

Abone ol

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 22 PKK’lı mahkumun cezaevi şartlarını protesto etmek için başlattığı açlık grevi 34’üncü gününe ulaştı. Aynı hücrede kalan mahkumlardan her gün birinin aç kaldığı diğerlerinin ise yemek yediği ortaya çıktı.
Daha önce Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde anadilde savunma, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık koşulları ve cezaevlerindeki koşullarını protesto etmek amacıyla açık grevinde bulunan Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki 19’u PKK, 3’ü Devrimci Karargah davasından tutuklu 22 mahkum 25 Mart’tan bu yana açlık grevinde bulunuyor. Açlık grevinde 34’üncü gününe ulaşan mahkumlara cezaevi yönetimi tarafından B1 vitamini içeren yiyecekler verildiği öğrenildi.

YEMELİ İÇMELİ AÇLIK GREVİ
Açlık grevindeki mahkumlar ilginç bir şekilde açlık grevinde bulunduğu ortaya çıktı. 2, 3 ve 4 kişilik hücrelerde kalan mahkumlardan her gün birinin dönüşümlü olarak açlık grevi yaptığı, diğerlerinin ise yemek yediği kaydedildi. Mahkumların 2 günden fazla aç kalmadığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde açlık grevinin günlük ve 2 günlük aralıklarla yapıldığı aktarıldı.

BAŞSAVCI: "İHTİYAÇLARI TEDARİK EDİLİYOR"
Grevdekilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, “Hükümlü ve tutukluların her türlü ihtiyaçlarının tedarik ediliyor.” dedi.
Cezaevi revirinde sürekli kontrollerinin yapıldığı kaydedilen 22 mahkumun bu zamana kadar açlık grevinden dolayı rahatsızlanmadığı öğrenildi.

AÇLIK GREVİNDEKİ BİR MAHKUM KİLO ALMIŞTI
Daha öncede aynı cezaevinde kalan 200 mahkum 2 ay süreyle anadilde savunma, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık koşulları ve cezaevlerindeki koşullarını protesto etmek amacıyla açık grevinde bulunmuştu. Açlık grevinin son bulmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen bir mahkumun grev boyunca 5 kilo aldığı tespit edilmişti.