BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Türk müşavirliğine saldırı

PKK, Türkiye'nin Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'ne saldırı düzenledi. Bakan Ömer Çelik olaya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye'nin Kobani politikalarını eleştiren 30'a yakın gösterici, Roma merkezinde bulunan Repubblica Meydanı’ndaki Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ofisinin önünde korsan gösteri yapıp binaya boyalı saldırıda bulundu.

Yerel saat ile 13.00 sıralarında gerçekleşen eylem sırasında Müşavirlik'te kimsenin bulunmadığı dört görevlinin o esnada yemekte olduğu öğrenildi.

10 dakika kadar süren eylemde göstericilerin Türkiye aleyhine slogan atıp, müşavirlik ofisi girişine kırmızı boya attığı, duvara ise 'Katiller' yazdığı; eylemcilerin ofis kapısını da zorladığı belirtildi. 

Eylemcilerin ayrılmasının ardından ofise gelen polis, görevlilerden bilgi aldı. Polisin, Roma Büyükelçiliği ve Kültür Müşavirliği önündeki güvenlik önlemlerini artırdığı belirtilirken Türkiye'nin Venedik'teki Fahri Başkonsolosluğunun önüne de provakatif yazılar yazıldığı belirtildi.

26368006.jpg 

Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Esin Zeynep Dinçer'in Türkiye'de bulunduğu öğrenildi.

26368007.jpg

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA 

Olayı ilk duyuranlardan biri ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu. Saldırıyı lanetleyen Bakan Çelik, Twitter'dan şunları söyledi:

Roma'da Bakanlığımız müşavirliğine bir saldırı oldu. 20 kişilik PKK'lı grup, müşavirlik önünde düzenledikleri eylem sırasında binaya saldırıda bulundu. Binamıza sis bombası atıldı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Roma Müşavirliğimize geçmiş olsun diyorum. Yurtdışında özveriyle ülkemizi temsil eden tüm müşavirlerimize bir kere daha selam ve sevgilerimi iletiyorum. Müşavirlerimizin ve ataşelerimizin bu saldırılar karşısında ülkemizin değerlerini daha büyük bir azimle tanıtacaklarına inancım tamdır."