BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Tunceli yasakları: Vur emri verdik!

Tunceli’de, PKK mensupları tarafından avcılık yapanlara yönelik dağıtılan bildiride av ve ağaç kesme yasağı ilan edildi...

Abone ol

Tunceli’de bildiri dağıtan PKK mensupları, il genelindeki avcıların en ağır şekilde cezalandırılacağını tehdidinde bulundu.

Tunceli’de, PKK mensupları tarafından avcılık yapanlara yönelik bildiri dağıtıldı. HPG Dersim Saha Komutanlığı imzasıyla dağıtılan bildiride, "Yıllardır yaptığımız uyarılarla, yayınladığımız bildirilerle tüm av faaliyetlerini, orman katliamlarını yasakladığımızı ilan etmemize rağmen bazı kesimler, kişiler halen av faaliyetlerinde, orman kesimlerinde ısrar etmektedir. Bu bildiri yayınlandığı tarihten itibaren av faaliyetlerine devam eden, dışarıdan gelen avcılara öncülük eden kişiler görüldükleri yerde en sert şekilde cezalandırılacaktır. Bundan sonra dağ keçisi, keklik, alabalık gibi hayvanları avlayanlar bizim için düşmandır ve ona göre yaklaşım belirleyeceğiz. Bu uyarılarımıza uymayıp ava çıkan kim olduğuna bakılmaksızın vurulacakdır. Artık bu faaliyetlerde ısrar edenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Doğamızı, ülkemizi katledenlere düşmana nasıl yaklaşıyorsak öyle yaklaşacağımızı söylemekteyiz. Bu tarihten itibaren Dersim’in tüm alanlarında yaban hayvanlarının avlanması yasaktır. Yasağa uymalar da mutlaka ama mutlaka cezalandırılacaktır" denildi.