BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  SEÇİM

PKK'dan HDP'ye 2015 genel seçim talimatı!

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu 2015 genel seçimi için HDP'ye birtakım uyarılar yaptı. Mustafa Karasu 2015 genel seçimi için HDP'ye talimatlar da verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - PKK yönecilerineden Mustafa Karasu, 2015 genel seçimi için bir dizi talimat verdi, uyarıda bulundu. Mustafa Karasu'nun HDP 2015 genel seçim listesinin "HDP’nin bu seçimdeki en bariz farklılığı en geniş yelpazede aday profiline sahip olması olacaktır" sözleri akıllara "Aday listesi Kandil'de mi hazırlandı?" sorusunu getirdi.

HDP'lileri AK Parti konusunda uyaran Mustafa Karasu, "Kuşkusuz AKP ve özel savaş merkezleri seçim boyunca özellikle HDP’ye karşı bir özel savaş yürüteceklerdir" iddiasında bulundu. HDP'de adayları açıklandıktan sonra tartışma yaşanmasının önüne geçmek isteyen Mustafa Karasu, "Bunlardan biri de adayların tespitinden sonra şu aday uygundu, şu uygun değildi tartışması yaptırmak olacaktır. Dolaylı ve doğrudan HDP’ye böyle bir müdahale yapılacaktır. AKP’nin özellikle bu seçimde HDP’yi başarısız kılmak için her yolu kullanacağı düşünülerek çok dikkatli olunmalıdır" dedi.

Mustafa Karasu'nun 2015 genel seçimi için Özgür Gündem gazetesinde yer alan yazısındaki HDP'ye uyarıları şöyle:

HDP ADAYLARI GENİŞ YELPAZEDE OLACAK

Seçimde kimlerin aday olduğu netleşmiş bulunuyor. HDP’nin adayları da netleşecek. HDP’nin adayları içinde kadınlar yoğun yer alacak. HDP’de kadınlar Türkiye siyasi tarihinin en yüksek oranına ulaşacak. Geçen dönem BDP’deki oranı da aşacak. Aslında bu seçimde HDP’de kadın milletvekili oranı yüzde 50 olurdu. Ancak HDP bu seçime birçok bileşenle girdiği için bu hedefine ulaşamayacak. Çünkü HDP’nin bileşenleri ve ittifaklarının önerdiği adayların çoğunluğu erkektir. HDP’de yine de kadın milletvekili oranı her zamankinden yüksek olacaktır. Öte yandan çok geniş yelpazede toplumsal kesimlerin, etnik ve inanç topluluklarının temsili adayları olacak. HDP’nin bu seçimdeki en bariz farklılığı en geniş yelpazede aday profiline sahip olması olacaktır.

HDP'DE ADAYLIK TARTIŞMASI OLACAK

Kuşkusuz adaylar açıklandıktan sonra HDP adayları içinde şu değil de bu olsaydı gibi düşünceler ileri sürülecektir. Bu doğaldır. Önemli olan tek tek kişilerin durumunun ne olup olmadığı değildir. Genel profil önemlidir. Genel profil, HDP’nin demokratik ulus ve demokratik toplum projesine uygunsa sorun yoktur. Çünkü isimler değil, HDP’nin örgütlü topluluklara dayalı demokratik anlayışına uygun olup olmaması önemlidir. Kuşkusuz çalışma niteliği, temposu açısından adaylar da önemlidir. HDP projesini etkili kılacak ve toplumun tercih edeceği esas alternatif haline getirecek çalışmaları yürütecek adaylara ihtiyaç vardır. Kaldı ki HDP bunu gözetmektedir. Bilindiği gibi itirazlar çoğunlukla nitelikten çok, kendine yakın görüp görmediği adaylar üzerinde olmaktadır.

TERCİH VE SIRALAMADA YETERSİZLİK OLABİLİR

Kuşkusuz bazı bireyler yetersiz olabilir. Onlarca, hatta yüzlerce adayın yerleştirilmesinde bir iki tam isabetli olmayan tercih ve sıralama yetersizlikleri olabilir. Kaldı ki bu da görecelidir, kişilere göre değişir. Birey olarak kendimizi ya da bir grubun yaklaşımını esas alamayacağımıza göre, bazı eksiklikler görülse bile yapılması gereken, tespit edilen adaylar etrafında birleşip zaman geçirmeden çalışılmaya başlanmasıdır. 8 Nisan sabahı her türlü tartışma bitmeli ve çalışmaya başlanmalıdır.

HDP bir demokratikleşme ve özgürleşme projesidir. HDP kimliği ve projesi önemlidir. Zaten seçime parti ile girilmesinin bir nedeni de bu projenin topluma sunulmasıdır. Bu projenin Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir biçimde gündemleştirmek ve pratikleştirmek esas olmalıdır. Amaç ve bu amacın siyasi içeriği ve boyutlarının gündemleşmesi ve başarısı önemlidir. Hiçbir birey bu projenin üstüne çıkamaz ve tutumlarımızı belirleyemez. Amaca bağlılık ve amaç uğrunda mücadele etmek bu projenin başarısı için çalışmak olmalıdır. Bunun ilk pratikleşmesi de 8 Nisan’da hemen HDP’nin başarısı için çalışmaktır.

OYLARI ARTIRIN

Bu seçimde bir oy bile çok önemlidir. Bu seçimde esas motivasyon oyları arttırma üzerine olmalıdır. Yüzde 12’nin ayrı bir siyasi sonucu; yüzde14-15’in ayrı bir siyasi sonucu olacaktır. Bu açıdan bu seçimde tek motivasyon, çalışmada doğrultu ve doğru çalışmayla en geniş kesimlere ulaşıp oyu arttırmak olmalıdır. Seçim ortamında bunun dışında bir gündem ve motivasyon olmamalıdır.

Kuşkusuz AKP ve özel savaş merkezleri seçim boyunca özellikle HDP’ye karşı bir özel savaş yürüteceklerdir. Bunlardan biri de adayların tespitinden sonra şu aday uygundu, şu uygun değildi tartışması yaptırmak olacaktır. Dolaylı ve doğrudan HDP’ye böyle bir müdahale yapılacaktır. AKP’nin özellikle bu seçimde HDP’yi başarısız kılmak için her yolu kullanacağı düşünülerek çok dikkatli olunmalıdır.