BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan hain Nusaybin planı!

Güvenlik güçlerinin art arda düzenlediği operasyonlarla zor günler yaşayan PKK bu kez de Nusaybin'de halkı zorla göçe zorluyor. İddialara göre evlerin boşaltılmasını isteyen teröristler buraları mevzi olarak kullanmaya başladı.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı ile tuzak kuran terör örgütü PKK mensuplarının göç etmeye zorladığı bazı vatandaşların evini mevzi gibi kullandığı öğrenildi.

İlçede 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, patlayıcı tuzaklarının imha edilmesi ve ilçenin teröristlerden temizlenmesi için başlatılan operasyon sürüyor.

MUHALİFLER GÖÇE ZORLANIYOR

Teröristlerin özellikle kendilerine destek vermeyen, muhalif olarak gördükleri vatandaşların evlerini işaretleyerek, bu aileleri evlerini terk etmeye zorladığı belirtildi. Baskı ile evlerini terk etmek zorunda kalan aileler ya ilçeden ayrılmak ya da yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kalıyor.

Vatandaşların boşaltmak zorunda kaldıkları evlere yerleşen teröristlerin bu evleri güvenlik güçlerine saldırı amacıyla mevzi gibi kullandığı belirlendi.

İlçede örgüt mensuplarınca hendeklere tuzaklanan patlayıcıların infilak etmesi sonucu bazı ev ve iş yerlerinin yanı sıra içme suyu ve elektrik hatlarının da zarar gördüğü öğrenildi.

İlçede elektrik ve su kesintisinin yaşandığı ifade edildi.

CAMİ GİRİŞİNE BOMBA 

Teröristlerin Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu Sokak'taki Seyitler Camisi'nin girişine patlayıcı ile tuzak kurduğu, Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallerindeki bazı camilerin hoparlöründen terör örgütünün sözde marşlarını çaldığı bildirildi.