BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan flaş karar! Lice'de o heykeli dikenler yandı!

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesiyle KCK soruşturma başlattı.

Abone ol

Kandil'de KCK yetkileri ile görüşen HDP heyeti Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK komutanlarından Mahsum Kormaz’ın heykelinin dikilmesiyle ilgili KCK’nin yerel birimleri hakkında “etkin soruşturma” başlattığını aktardı.

KCK yönetimi ile görüşmek için Kandil’e giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinde yer alan HDP grup başkanvekili İdris Baluken, görüşmede Lice’de PKK’nın ilk kadrolarından Mahsum Korkmaz heykelinin askerlerce kaldırılması olayının geniş değerlendirildiğini söyledi.

YEREL BİRİMLER HAKKINDA ETKİN SORUŞTURMA!

Baluken, KCK yetkililerinin Lice’de Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bölgedeki yerel birimleri hakkında, “etkin soruşturma” başlattığını aktardı.
KCK merkez organlarıyla ortaklaşılmadan halk ve yerel birimler tarafından heykelin dikildiğini belirten KCK’li yetkililerin, “Ortaya çıkacak müdahale durumuna karşı yeterli ve etkin tedbirler alınmadan, hayata geçirilmesi kabul edilemez” dediği  belirtildi.

Baluken, KCK’nin, heykele yapılan saldırıyı da Kürt halkının değerlerine yönelik bir saldırı olarak algıladığını ve hükümetin soruşturma başlatmasını istediğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Diyarbakır Lice’de gerilime neden olan heykelin dikilmesiyle ilgili soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. Ala, “Heykel dikilene kadar geçen sürede kimin hatası varsa bu tespit edilecek” demişti.

SABRİ OK VE DURAN KALKAN İLK SİNYALİ VERMİŞTİ

Çözüm sürecinde kritik bir eşik haline gelen heykel krizi için PKK'nın dar yönetiminde yer alan isimlerden Sabri Ok ve Duran Kalkan yaptıkları açıklamalarda örgütün böyle bir kararı olmadığını vurgulamışlardı. Duran Kalkan bu tür eylemlerin dönemin ruhu ile bağdaşmadığını ve son verilmesi gereketiğini söylerken Sabri Ok ise "o heyekli oraya kimler neden dikti gerçekten bilmiyoruz, hareketimizin böyle bir karar yoktu" demişti.

44730.jpg

44967.jpg