BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,57
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan flaş çözüm süreci açıklaması

PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın Dış İlişkiler Sözcüsü Agit çözüm süreciyle ilgili 'Umudumuzu hala sürdürüyoruz. Süreç yeniden başlatılabilir." dedi.

Abone ol

TSK'nın PKK'ya yaptığı operasyonların ardından sıkça tartışılan çözüm süreciyle ilgili PKK'nın sözcüsü Demhat Agit açıklama yaptı.

PKK'nın KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit, "Süreç yeniden başlatılabilir" mesajı verdi.

"SAĞLIKLI YÜRÜMESİ İÇİN DEVREYE GİRİN"

BBC Türkçe'ye konuşan Agit Çözüm süreciyle ilgili Abdullah Öcalan'ın devreye girebileceğini söyledi. Agit, "Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

pkkdan-flaş-çözüm-süreci-açiklamasi.jpg"ÇOK ZOR OLDUĞUNA İNANMIYORUZ"

Kamuoyunda çözüm sürecinin geldiği son nokta ile ilgili olarak "Çift taraflı bir ateşkesin olmadığı bir yerde siyasal bir çözümde bahsetmek zor" diyen Agit "Bu konuda umudumuzu hala sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz çünkü çok zor olduğuna inanmıyoruz. Yanı başlarında, ellerinde önderliğimiz var. Tutsaktır. Tekrardan görüşmelerle bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz. Çok zor bir mesele değil." diye konuştu.