BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan flaş Bahoz Erdal kararı

Kandil Öcalan'ın önderliğindeki yol haritası için önemli bir adım attı. Bahoz Erdal geri çekiliyor. Erdal'ın sabote etmesinden korkuluyor.

Abone ol

Kandil, İmralı'nın 'yol haritasına' uyma kararı aldı. Örgüt, Nevruz'da ateşkes ilan edecek, 15 Ağustos'ta ise sınır dışına çıkacak. Süreci sabote etmesinden endişe edilen Bahoz Erdal cephe gerisine çekilecek.

Yenişafak'ın haberine göre Kandil'e ulaştırılan Öcalan'ın yol haritasını 6 gündür değerlendiren örgütün, ateşkes ve geri çekilme takvimine uyacağı belirtildi. Nevruz'da ateşkes ilan etmesi beklenen PKK, 15 Ağustos itibariyle Kuzey Irak'a çekilmeyi planlıyor.

Bölgesel Kürt Yönetimi de ateşkesle birlikte sınırda gözlem timleri konuşlandıracak. Örgütün ayrıca Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin gibi radikal ve sürecin dışında hareket edebilecek isimleri cephe gerisi olarak adlandırılan bölgelere çekeceği öğrenildi.

ASKERİ BÖLGELERE GİRMEYİN TALİMATI

Örgütün geçtiğimiz hafta itibariyle Türkiye kırsalındaki tüm birimlerine 'Askeri bölgelerden ve çatışmalardan uzak durun' talimatı verdiği de belirtiliyor.

BDP'LİLER MEKTUBU GÖTÜRDÜ

Öte yandan Öcalan’ın PKK’ye yazdığı mektubu Kandil'e ulaştırmak için yola çıkan heyet bu sabah Kuzey Irak'a geçti.

BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk, Ahmet Türk ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yer aldığı heyeti, Süleymaniye’de iki Kürt yetkili karşıladı.

Heyetin, bugün Kandil’e geçerek, Öcalan’ın mektubunu PKK’li yetkililere teslim etmesi bekleniyor.