BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan çok sayıda karakola silahlı saldırı!

Tekman, Şırnak, Malazgirt, Erciş ve Doğubayazıt'ta PKK üyelerince düzenlenen çok sayıda silahlı saldırı sonrası bölgede gerilim iyice tırmandı.

Abone ol

PKK'dan askeri birliklere hain saldırı! Doğu ve Güneydoğu'da birçok noktaya saldırı düzenleyen terer örgütü Van'da askeri zırhlı araca saldırdı, Çaldıran'da ise yol kesip askerle çatıştı.

PKK'lılar Erzurum'un Tekman ilçesinde jandarma karakolu, Erciş'te  108. Toplu Alay Komutanlığı, Şırnak'ta Çakırsögüt Komando Tugay Komutanlığı PKK üyelerince hedef alındı. Doğubayazıt'ta ise doğalgaz boru hattına saldırı düzenlendi. Muş'ta düzenlenen saldırıda ise İlçe Jandarma Komutanı şehit oldu. Van'da askeri bir zırhlı aracı vuran PKK, Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolunu kesip, bir TIR'ı yaktıktan sonra askerle çatıştı.

BİNBAŞI ŞEHİT OLDU!

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğunu bildirdi. Büyükersoy, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Saldırının ardından, teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Güvenlik güçleri, ilçeye giriş çıkışlarda güvenlik önlemlerini arttırarak araçları tek tek kontrol ediyor.

TEKMAN'DA JANDARMA KARAKOLU HEDEF OLDU 

Alınan bilgiye göre, Gökoğlan mevkisine kamyonetle gelen bir grup terörist Kırıkhan Karakolu'na uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıya, asker anında karşılık verdi. Askerin karşılık vermesi sırasında kaza yapan kamyonetten ateş açmaya devam eden teröristler, bir süre sonra aracı olay yerinde bırakarak bölgeden kaçtı.

Araçta kan izi olduğu ve teröristlerden bazılarının yaralı ya da ölü olabileceği öğrenildi.

3 terörist öldürüldü

ERCİŞ'TE ASKERİ BİRLİĞE SALDIRI

Alınan bilgiye göre, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Solaha mevkisinde bulunan 108. Toplu Alay Komutanlığına, 21.30 sıralarında terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla ateş edildi.
Nizamiye ve nöbet kulübelerinin hedef alındığı saldırıya, askerlerin anında karşılık vermesi üzerine olay yerinden uzaklaşan teröristler, karanlıktan yararlanarak dağlık bölgeye kaçtı.
Teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

MARDİN'DE EMNİYET PERSONELİNE ATEŞ AÇILDI

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde terör örgütü mensuplarının emniyet personeline silahla ateş açması üzerine güvenlik güçlerinin karşılık verdiği belirtildi.

Olayda terör örgütü mensubu bir kişinin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olay sonrasında yapılan aramada bölücü terör örgütüne mensup şahıs üzerinde ruhsatsız tabanca ve İdil doğumlu Abdulkadir Asan adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirilmiştir. Bahse konu şahsın terör propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermekten kaydı bulunmaktadır."

ŞIRNAK'TA KOMANDO TUGAYI'NI ROKETLE VURDULAR!

Şırnak’ta terör örgütü mensuplarınca Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına roketatarlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak Merkez Çakır Söğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından roketatarlı taciz ateşi yapıldı.

PKK’lıların saldırısına askerilerin anında karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Askerler tarafından atılan bir aydınlatma fişeği kuru otların bulunduğu alana düşünce yangın çıktı.

Yangın kısa bir süre sonra kendiliğinden sönerken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan 2 kobra tipi taarruz helikopteri PKK’lıların bulunduğu alanı ateş altına aldı.



VAN'DA ASKERİ ARACA SALDIRI

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde devriye görevi yapan zırhlı askeri araca, Erciş İlçesi’nde ise topçu alayına PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırılarda 1 asker yaralandı.

İlk olay saat 21.00 sıralarında Van’ın Çaldıran İlçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde meydana geldi. Bölgede devriye görevi yapan askeri zırhlı araca, PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda araçta bulunan bir asker yaralandı. Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edilirken yaralı asker, ambulansla Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı.

DOĞUBAYAZIT'TA DOĞALGAZ BORU HATTINA SABOTAJ

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Doğubayazıt ilçesi Türkiye-İran karayolunun 23. kilometresi Hallaç mevkinde meydana geldi. Türkiye-İran doğalgaz boru hattına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası meydana gelen patlamada vanaların hemen kapatılması sonucu yangın söndü.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız  Türkiye-İran doğalgaz boru hattına yönelik saldırı için "Bu akşam Türkiye-İran doğalgaz boru hattının, Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı ilimizin sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattı patlatıldı" dedi.

BATMAN'DA OTOBÜS DURAĞINA BOMBA BIRAKILDI

Batman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sason-Batman karayolunun 4'üncü kilometresindeki Zafer Mahallesi girişinde bulunan otobüs durağının 2 metre yakınında şüpheli paket ihbarı alan güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı.

İl Jandarma Komutanlığı patlayıcı madde imha timi yaptığı incelemede, şüpheli pakette patlayıcı bulunduğunu tespit etti.

18 litrelik yağ tenekesi içerisinde gübreyle desteklenmiş, uzaktan kumandalı patlayıcı, çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından imha edildi.

KARAYOLU'NDA TIR YAKIP ASKERLE ÇATIŞTILAR

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolunu kesip, bir TIR'ı yakan PKK'lılar, olay yerine gelen güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Daha sonra PKK'lıların kaçtığı Tendürek Dağı'ndaki mağaralara havadan ve karadan operasyon düzenlendi.

Bugün saat 16.00'da bir grup silahlı PKK'lı, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolundan geçen araçları durdurarak, geçişlerine izin vermedi. Teröristler, Tendürek Dağı eteklerindeki karayolunda durdurdukları araçlardan bir TIR'a yaktı. İhbar üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Uzun namlulu silahlar ile roketlerin kullanıldığı çatışmanın ardından PKK'lılar Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Yanan TIR, bölgeye gelen itfaiye ekibi tarafından söndürülürken karayolunda her iki yönde uzun araç kuyrukları oluştu. Güvenlik güçleri, teröristlerin kaçtığı bölgeye karadan ve havadan operasyon başlattı.