BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan cemaat bildirisi!

PKK'nın gençlik hareketinin Bingöl'de okuduğunun iddia edildiği bildiride cemaate yönelik tehdit bulunuyor.

Abone ol

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen ve 3 gün süren 'Güneşin Doğuşu Festivali' son günde, sabah saatlerinde güneşin doğuşunun izlenmesiyle sona erdi.

Yıllarca terör ve şiddet olayları nedeniyle ertelenen Güneşin Doğuşu Festivali'nin 8'ncisi bu yıl Karlıova İlçesi'nde düzenlendi. Üç gün süren festival kapsamında ilk iki gün, ilçe merkezinde sanatçlar konserler verdi. Festival etkinlikleri kapsamında dün akşam Bingöl Dağı'na çıkan bir grup, burada yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Zazaca şarkılar eşliğinde sabah saatlerine kadar halay çekti.

PKK ASAYİŞ BİLDİRİ OKUDU

Daha sonra festival alanına gelen PKK bünyesinde kurulan Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyesi bir grup bir bildiri okudu. Yüzleri poşu ile kapalı olan bu kişilerden birisi bildiri okurken, yapılacak yerel seçimde Bingöl'ün 'Cemaat yuvası'na dönüşmesine izin verilmeyeceği iddia edildi.

Okunan bildiriden sonra saat 04.20'de Koğ Tepesi'ne çıkan konuklar, burada güneşin doğuşunu çıplak gözle izledi. Havanın bulutsuz olması nedeniyle geçen yıllara oranla daha net güneşin doğuşunu izleyenler, sabah erken saatlerde de Karlıova'ya döndü.