BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Barzani'ye zehir zemberek yanıt!

KDP'nin PKK'yı ağır ifadeler ile suçlayıp Cemil Bayık'ı hedef aldığı açıklamasına PKK cephesinden yanıt geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kürt siyasetinin sesi olarak bilinen Özgür Gündem sinin IŞİD'in Musul işgalinin planlandığı gizli bir toplantı yapıldığı ve toplanatıya ABD, Türkiye ve Ürdün'ün yanısıra KDP'nin de katıldığını iddia eden haberi PKK ve KDP arasında sert bir polemiğe sahne oluyor. KDP'nin PKK'yı ağır ifadeler ile suçlayıp Cemil Bayık'ı hedef aldığı açıklamasına PKK cephesinden yanıt geldi.

KDP'nin suçlamalarının red edildiği açıklamada "KDP'nin PKK ve PKK yönetimine karşı düşmanlık yapmasını ve her fırsatta bu düşmanlığını dışa vurma yaklaşımını terk etmesini bekliyoruz." denildi.

İşte KCK'dan yapılan o açıklamanın satır başları:

KDP KÜRT DÜŞMANLARINI SEVİNDİRMİŞTİR

“KDP'nin resmi sitesinde, Türkiye'de çıkan Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan bir haber gerekçe gösterilerek PKK'yi ve KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ı suçlayan ve hakaretlerde bulunulan bir açıklama yapılmıştır. KDP her fırsatta ve kendine uygun bulduğu zamanda PKK ve PKK yönetimi düşmanlığını dışa vurmaktadır. Kürtlerin birliğinin ve siyasi güçlerinin ortak davranması gerektiği bir dönemde KDP'nin bu düzeyde saldıran bir dil kullanması anlaşılır değildir. Bunun PKK'ye ve PKK yönetimine düşmanlığın bir bahaneyle dışa vurumu dışında başka bir izahı yoktur.

KDP tam da açıklamasında söylediği şeyi kendisi yapmaktadır. Kürt düşmanlarını sevindiren ve dış istihbarat güçlerinin yapmak istediği, ama yapamadığını yapan anlayış ve tutumla hareket etmektedir.

PKK'nin ve KCK’nin siyaseti de, tutumu da her zaman şeffaf olmuştur. Düşündüklerini ve tutumunu açık ortaya koymayı temel siyasi ilke olarak benimsemiştir. IŞİD’in Musul’a hakim olmasından sonra da siyasi tutumunu açık ve net ortaya koymuştur. Musul ve çevresindeki Kürtleri de Kerkük’ü de savunmaya hazır olduğunu ilan etmiştir.

'PKK İÇİN AMED NE İSE KERKÜK DE ODUR’

Kürtlerin bulundukları her yeri yönetmeye ve savunmaya hakları vardır. Buna Musul ve çevresi, Kerkük, Xanekin ve diğer Kürt bölgeleri de dahildir.

Kürt gerillası tüm Kürdistan'ın ve Kürtlerin fedai gücüdür. Halkımıza nerede bir saldırı olursa olsun fedaice savunmaya hazırdır. Gerilla bugün Kürt’ün özgür ve demokratik yaşamının fedai gücüdür. Kürt yiğitliği ve fedailiğini en yüksek düzeyde temsil etmekte ve Kürt düşmanlarının korktuğu öz savunma gücü olmaktadır.

Ortadoğu'da altüst oluşların yaşandığı, her gelişmenin Kürtleri yakından ilgilendirdiği bir süreçte PKK, HPG ve KCK Kürt birliğinin, Kürtlerin çıkarlarının ve kazanımlarının savunucusu ve güvencesi olmaya devam edecektir. IŞİD ya da başka güçler karşısında Güney Kürdistan’ın her yerini savunma irade ve kararlılığını bugün de sürdürmektedir. Gerillaya bir sorumluluk ve görev düştüğünde bunu tereddüt göstermeden yerine getirecektir. PKK ve KCK için Amed ne ise, Kerkük de odur; Kobanê ne ise, Şengal ve Xanekin de öyledir. Kürdistan'ın her il ve ilçesine aynı duyarlılıkla yaklaşmaktadır.

KDP'YE BAĞLI MEDYANIN İFTİRALARINA YANIT BİLE VERMEDİK

KCK ve Kürt Özgürlük Hareketi bütün bileşenleriyle birlikte ulusal birlik için çalışmaktadır. Bu dönemde birlik olmanın ve ortak hareket etmenin derin sorumluluğu ve bilincindedir. Bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. KDP’ye bağlı Rudaw, Zagros ve daha başka yayın organları her gün PKK ve KCK’ye ve yönetimine olmadık iftiralarda bulunduğu, bu yönlü saldırısını sürdürdüğü halde, PKK sorumluluk gereği cevap vermemektedir. Bu yayın organları izlendiğinde nasıl PKK, KCK ve Rojava Devrimi düşmanlığı yaptıkları herkes tarafından görülür.

BİR KÜRT SİYASİ HARKETİNE YAKIŞTIRMIYORUZ

Kürt Özgürlük Hareketi olarak KDP'nin PKK ve PKK yönetimine karşı düşmanlık yapmasını ve her fırsatta bu düşmanlığını dışa vurma yaklaşımını terk etmesini bekliyoruz. Her fırsatta ve KDP'ye bağlı yayın organlarında KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlarından Cemil Bayık’ın hedef gösterilmesini de bir Kürt siyasi hareketine yakıştırmıyoruz. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ı hedefleyenlerin bir parçası olmak KDP'nin ciddi bir yanlışı olduğu gibi, bu tür yaklaşımlar Kürt örgütleri arası ilişkiyi bozmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu açıdan KCK Eşbaşkanlığını hedef göstermek ve bunu bir mücadele tarzı haline getirmekten vazgeçilmelidir.

KDP, PKK ve KCK’ye yönelik açıklamalarında daha dikkatli olmalı, ulusal birliğe ve ortak tutumlara en fazla ihtiyaç duyulduğu bir zamanda daha sorumlu davranmalıdır.”

39682.jpg