BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan AK Parti'ye IŞİD ultimatomu!

Rojava'daki IŞİD saldırılarında Türkiye'nin desteği olduğu iddiaları yoğunlaşırken PKK'dan çok sert bir açıklama geldi: AKP ya İŞİD’i destekler ya da sürecin ruhuna uygun hareket eder!

Abone ol

Kandil'den gelen açıklama çözüm sürecinde yeni bir krizin işaretlerini verirken Rojava'daki IŞİD saldırsını Türkiye'nin de gündemine taşıyacak bir sertlik taşıyor.

KCK Eşbaşkanlığı imzasıyla yapılan açıkalmada IŞİD'in Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'ya dönük saldırıları konusunda AK Parti hükümetine sert bir uyarı yapıldı. “Kuzeyde çözüm süreci, Rojava'da İŞİD’i destekleme politikaları bir arada olamaz” diyen KCK, "Rojava’daki devrimin Kuzeye, kuzeydeki devriminde Rojava'ya sıçraması kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.

AKP YA IŞİD'İ DESTEKLER YA DA SÜRECE UYGUN HAREKET EDER!

Açıklamada, Rojava'nın Kobani kentinde son iki haftadır şiddetlenen saldırılar konusunda sert uyarılarda bulunuldu. AK Parti iktidarı ile Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) anlaştığını iddia eden KCK bu anlaşma temelinde Musul’da kaçırılan Türk konsolosunun serbest bırakılmak istendiğini söyledi. AK Parti ve IŞİD'in ortak stratejisinin Rojava devrimini tasfiye etmek olduğunu savunan KCK “AKP devleti, ya İŞİD’i destekler ya da sürecin ruhuna uygun hareket eder” dedi.

KCK’nin açıklamasındaki ilgili bölüm:

IŞİD TÜRKİYE SINIRINDAN GİRİP HALKIMIZA SALDIRIYOR

İŞİD çeteleri, Irak ve Türkiye sınırından geçişler yaparak halkımıza saldırmaktadır. İŞİD’e, kapılarını açan ve Rojava'ya geçişlerini sağlayanlar, Rojava halkımıza, dolaysıyla tüm Kürt halkına karşı açıkça düşmanlık içindedirler. Aynı şekilde Tıl Koçer kapısını kapatanlar da, neye ve hangi güçlere hizmet etiklerini, bu tutumlarıyla Kobani’deki direnişçi iradenin kırılmasına, halkımızın katledilmesine ve acı çekmesine katkı yaptıklarını bilmelidirler.

Türk devleti, İŞİD’e kapılarını açmaktan, İŞİD çetelerine Rojava'ya geçişleri sağlamaktan ve İŞİD’i Kobani halkına saldırtmaktan derhal vazgeçmelidir. Burada kirli ve tehlikeli bir plan vardır. İŞİD ile AKP devleti anlaşmıştır. Kobani’nin düşürülmesi ve Rojava devriminin tasfiyesi her ikisinin de ortak stratejisidir. Bununla birlikte böyle bir anlaşma temelinde Musul’daki Türk elçilik görevlilerinin serbest bırakılması hedeflenmektedir. Halkımız, yurtsever Kürt gençliği ve Rojava devriminin dostları bunu bilmelidirler.

KÜRT GENÇLERİ NASIL TEPKİSİZ KALABİLİR?

AKP devleti, Urfa, Ceylanpınar, Birecik ve Suruç’daki halkımızın gözleri önünde İŞİD çete örgütünü açıkça Rojava'ya saldırtırken, Kürt gençleri, kızları ve oğulları buna nasıl sesiz ve tepkisiz kalabilirler? Sınırı her gün ihlal eden ve çetelerin geçişlerine imkan sunan bizzat AKP devletidir. Kürt gençleri hangi sınır engelline takılıp Rojava'ya geçmez; halkının yanında, direnişteki yerini almazlar. Ortada söz konusu olan sınır değil, bir halkın iradesi ve özürlüğüdür. Bunun önünde sınır da olsa hiçbir engel tanınmamalıdır.

AKP'Yİ UYARIYORUZ

AKP’yi uyarıyoruz; AKP devleti, üç maymunlara oynama siyasetini terk etmek durumundadır. Kuzeyde çözüm süreci, Rojava'da İŞİD’i destekleme politikaları bir arada olamaz. Kürt halkı ve hareketimiz de bunu kabul etmez. AKP devleti, ya İŞİD’i destekler ya da sürecin ruhuna uygun hareket eder. Aksi takdirde Rojava’daki devrimin Kuzeye, kuzeydeki devriminde Rojava'ya sıçraması kaçınılmazdır ve bunun önünde hiçbir güç duramaz.”