BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

PKK Yüksekovalıları susuz bıraktı

Yüksekova'da iş makineleriyle hendek kazan teröristlerin 3 mahalleye içme suyu sağlayan isale hattına zarar vermesi vatandaşların tepkisine yol açtı

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iş makineleriyle hendek kazan teröristlerin su şebekesine zarar vermesi nedeniyle 3 mahalle susuz kaldı.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla gündeme gelen Güngör Mahallesi'nde 4 gün önce iş makineleriyle hendek kazan teröristler, içme suyu şebekesine zarar verdi.

4 GÜNDÜR SU VERİLEMİYOR

Şebekedeki hasar nedeniyle Güngör Mahallesi'nin yanı sıra Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerine de 4 gündür su verilememesi tepkiye yol açtı.

Suları akmadığı için mağdur olan ve Yüksekova Belediyesine giderek hasarın giderilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden olumlu cevap alamadı.

Kazılan hendek ve barikatların başında bekleyen silahlı terör örgütü üyeleri nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları baskı ve korku nedeniyle soruna sessiz kalırken, ihtiyaçlarını bazı evlerin önündeki kuyulardan karşılamaya çalışıyor.

Bu arada, Orman, Mezarlık, Dize, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde kazılan ve polisin yaptığı operasyonla kapatılan hendekler, teröristler tarafından yeniden açıldı.

Vatandaşlar, mahallelerdeki barikat ve hendekler nedeniyle ulaşımda da büyük sıkıntı yaşıyor.