BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

PKK yol kapatıp askerlere ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin Iğdır'da karayolunu trafiğe kapatarak askerlere ateş açtığını açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Iğdır Merkez İlçe Kavaktepe Mahallesi Pamuk Geçidi mevkiinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlar ile ateş edilmek suretiyle Iğdır-Ağrı/Doğubayazıt kara yolu trafiğe kapatıldığı belirtilerek, "Olaya müdahale eden jandarma unsurlarına, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş ve unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşleri üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, bir araçta maddi hasar meydana gelmiştir" denildi.

CİZRE'DE KIŞLAYA PATLAYICI ATILARAK ATEŞ AÇILDI
Yüzleri maskeli bir grup tarafından Şırnak Cizre’de, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Yardımcılığına ait iki kışlaya el yapımı patlayıcı atılarak uzun namlulu silahlarla kısa süreli ateş açıldığı vurgulandı. Açılan ateşe nöbetçiler tarafından derhal ateşle karşılık verildiği ifade edilerek açılan karşı ateşleri müteakip anılan grubun ateşleri kesildiği kaydedildi. Söz konusu olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmediği ve her iki nizamiyede maddi hasar oluştuğu bildirildi.

UZMAN ÇAVUŞ DARP EDİLDİ
Yüzleri maskeli 8-10 kişilik bir grup tarafından Şırnak merkezde, bir uzman çavuşun özel aracı ile intikal halinde iken durdurularak darp edilmek suretiyle yaralanmış ve aracı yakıldığı kaydedildi.

KAMYON VE İŞ MAKİNESİ YAKILDI
Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Erzurum Karayazı İlçesinde sivil bir firmaya ait, bir iş makinası (ekskavatör) ve bir kamyon benzin dökülmek suretiyle yakıldığı ifade edildi.

UZMAN ÇAVUŞUN ARACI KULLANILMAZ HALE GETİRİLDİ
Kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından Diyarbakır Silvan ilçe merkezinde, molotof kokteyli atılmak suretiyle, bir çekici ve dorsesinde yüklü bulunan 3 adet traktör yakıldığı vurgulanarak bir uzman çavuşa ait bir otomobilin de kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.