BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29
HABER /  GÜNCEL

PKK yandaşları etek giyiyor çünkü

İzinsiz gösterilerde polise taş ve molotofkokteyli atan PKK yandaşlarının etek giymesi tartışma konusu oldu.

Abone ol

Kadınların da gösterilere destek verdiği imajı oluşturmak için erkeklerin kadın kıyafeti giydiğini belirtenler olduğu gibi, silah taşımak için ya da örgüt içinde bir şifre anlamı taşıdığı için bu yöntemin kullanıldığını değerlendirenler de sözkonusu.

Kobani bahanesiyle çıkarılan olaylar başta olmak üzere izinsiz gösterilere katılan erkek PKK yandaşlarının, yüzlerini kapatmalarının yanı sıra etek giymeleri dikkati çekmişti. Doğu ve Güneydoğu illerinin yanı sıra İstanbul'un Esenyurt ilçesinde de PKK yandaşlarının bu kıyafetleri giymesi birçok yoruma neden olmuştu.

Zeytindalı Barış Platformu Sözcüsü Muhammed Akar, AA muhabirine, Güneydoğu'da doğup büyüdüğünü ancak bugüne kadar yapılan izinsiz gösteri ve eylemlerde etek giyildiğine tanık olmadığını belirtti.etekli̇.jpg

DELİL KARARTMA

"Son zamanlarda göstericiler, ayaklarına üst üste 2-3 galoş geçirip, ellerine ameliyat eldiveni takıp, etek giyinip, yüzlerini kapatarak eylem yapıyorlar" diyen Akar, birilerinin suç işlerken delil karartmak, ortada iz bırakmamak için bu yöntemi deniyor olabileceklerini belirtti.

Bunun yeni bir yöntem olduğuna işaret eden Akar, bu yöntemle bir yerlere mesaj da veriliyor olabileceğini öne sürdü.

ŞİFRE DE VERİYOR OLABİLİR

Akar, şunları kaydetti:

"Bazı karanlık odaklar bu tür kıyafetlerle bu eylemleri gerçekleştireceklerini taahhüt etmiş ve böyle giyinerek, 'Bakın bu eylemi söz verdiğimiz gibi yaptık' şeklinde şifre de veriyor olabilir. Yani bu eylemi yapanların söz verdikleri şekilde orada olduklarına dair bir kimlik belirtme yöntemi de olabilir."

ŞEHİR EŞKİYALARININ ETEK GİYMESİ KABUL EDİLEMEZ

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, erkeklerin kadın elbisesi giymesine toplumun hiç alışık olmadığını ifade ederek "Bir taraftan kadınların hak ve hukukundan bahsederken diğer yandan kadınları adeta ikinci sınıf insan gibi göstermeye çalışmak bizi derinden üzdü. Örf ve adetlere uymayacak bu eylemi kınıyoruz" diye konuştu.

Toplumda kadınların yerinin erkeklerin de önünde geldiğine dikkati çeken Memiş, şöyle dedi:

"Kadınlar bu toplumda ailenin reisi de sayılabilecek ölçüde toplumun ileri gelenidir. Kim ne yapıyorsa erkekçe, mertçe ortaya çıkıp benliğiyle yapsın. Cennetin ayakları altında kabul edildiği kadınların kıyafeti ile bu eylemlerin yapılmasını kınıyoruz. Çocukları yetiştiren kadınların giysilerini PKK'nın, şehir eşkıyalarının giyinmelerini kabul etmemiz mümkün değil. Tüm siyasi partilerin de bunu kınamasını bekliyoruz."

etek.20141117150528.jpg

TOPLUMU O GİYİMDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendkası (Din-Bir-Sen) Bölge Başkanı Mehmet Özer de Kuran'ı Kerim'de ve hadislerde kadına has giyim tarzının belirtildiğini anlatarak, bu giyim tarzını kadından başkasının giyinmesinin sözkonusu olamayacağını belirtti.

"Peygamber Efendimiz bir hadisinde, 'Erkeklere benzeyen kadınlara, kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin' buyurmuştur. Hem giyim konusunda hem de tavır ve davranışlar konusunda bu şekilde yapanları Allah lanetlemiştir. Dinimizce, kadınların erkek, erkeklerin de kadın elbisesi giymesi kabul edilemez" diyen Özer, şunları dile getirdi:

etekli̇-pkk.jpg

"Kürtler dindar bir halktır ve bugüne kadar bu şekilde çirkin bir davranış sergilememiştir. Buradan, İslam'dan koparılan gençlerin her türlü harama her türlü İslam dışı davranışlara girebilecekleri anlaşılıyor. Bunun tek sebebi özellikle gençlerin İslam'dan uzaklaştırılmasıdır. Bu yolda her türlü İslam dışı hal ve hareketler meşru gösterilmeye çalışılıyor."

Her Müslümanın üzerine düşen görevi yapması gerektiğini anlatan Özer, "Bunları yapan zihniyetin İslami giyimlerinin olmadığını biliyoruz. Bunların Müslümanların giyim tarzıyla bir sıkıntıları var. İslami giyime İslami yaşama bakışları sakattır. Aslında hedeflenen bu tarz İslami giyimleri toplum nazarında küçük düşürüp, alay ederek, toplumu o giyimden uzaklaştırma çabasıdır" şeklinde konuştu.