BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

PKK ve Peşmerge IŞİD'i iki ilçeden temizledi!

IŞİD'in, İran sınırına uzanan Hanekin bölgesindeki ilerleyişi durduruldu. PKK, Peşmerge, Irak Ordusu ve Şii Bedir Tugayları örgütü stratejik iki ilçeden çıkardı....

Abone ol

IŞİD, Bağdat'a doğru ilerleyişini sürdürürken ülkenin Kuzeyinde güç kaybediyor. Irak ordusu, Şii milislerden oluşan Bedir tugayı ve PKK'lılarla kapsamlı saldırı başlatan peşmerge güçleri, İran'a yakın kesimde yer alan Diyala kentinin Celevle ve Sadiye ilçelerini IŞİD'den geri aldı.

Felluce'den Tikrit'e, oradan Kerkük yakınlarına kadar bir çok stratejik bölgeyi ele geçiren IŞİD'in, İran sınır hattına uzanan Hanekin bölgesindeki ilerleyişi durduruldu. IŞİD'e karşı Irak ordusu ile  kapsamlı operasyonlar başlatan peşmerge kuvvetlerine Şii milislerden oluşan Bedir Tugayları ve PKK'lı gruplar da destek veriyor. Peşmerge kuvvetlerine Kürtlerin ünlü komutanlarından Irak Kürdistan Bölgesi Başkan Vekili Kosret Resul Ali, Bedir Tugaylarına ise Hadi El Amiri komuta ediyor. Çatışmalara katılan PKK'lılar arasında "YJA star" adıyla kurulan kadın savaşçı grupları da yer alıyor. Ali'nin komutasındaki peşmerge ve PKK'lı grupların Celevle, Hadi El Amiri'nin denetimindeki Bedir tugayları Sadiye ilçesindeki cephede IŞİD'e karşı savaşıyor. Irak ordusu ise her iki kuvvete destek sunuyor.
 
İRAN'A AÇILAN STRATEJİK İLÇELER
 
Celevle ve Sadiye'deki IŞİD mevzilerine kapsamlı saldırı başlatan Peşmerge ve Irak ordusu dün İran sınır hattına yakın kesimde yer alan Sadiye ve Celevle ilçe merkezlerine girdi. İki ilçenin kontrolü peşmerge ve Irak ordusunun denetimine girerken Celevle'de IŞİD'in elinde olan Burcekeye mahallesi ise kuşatıldı.

Rudaw'a konuşan peşmerge güçleri komutanlarından Albay Ahmed Latif, “Peşmerge Güçleri, Sabah saat 05.00’te 5 ayrı koldan IŞİD’in işgalindeki kente geniş kapsamlı bir operasyon başlattı” dedi. Latif, Peşmerge Güçleri ile IŞİD’liler yaşanan çatışmada bir peşmergenin öldüğünü, 7 peşmergenin ise yaralandığını açıkladı. Peşmerge Güçleri İkinci Destek Gücü Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Mansur, IŞİD'e yönelik kapsamlı saldırı öncesi, “Celavla ve Saidiye Kürtler’in topraklarıdır. O bölgeye yapılacak herhangi bir operasyona Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri de dahil olmalı” demişti.
 
78 AKRABASI IŞİD'İN ELİNDE
 
Bu arada Irak Savunma Bakanı Halid Ubedi’nin 78 akrabası, Musul'da IŞİD tarafından tutuklandı. Rudaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu İsmet Recep, tutuklanan 78 kişinin Bakan’ın kardeşleri ve yakın akrabaları olduğunu söyledi.

IŞİD, 18 Kasım’da Ubedi’nin kent merkezinde bulunan evini işgal etmişti.