BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

PKK ve KDP IŞİD'e karşı ortak ordu kurdu!

PKK KDP ve YNK, IŞİD işgalindeki Şengal'de Ezidiler'i korumak için silahlı güçlerini birleştirme kararı aldı...

Abone ol

IŞİD’in işgali altındaki Musul’un Şengal (Sincar) ilçesi çevresinde ve Şengal Dağı’nda bulunan Kürt silahlı güçlerinin, ortak Şengal Direniş ve Kurtuluş Güçleri (Hêzên Berxwedan û Rizgarkirina Şengalê) kuracağı bildirildi. 

PKK KDP VE YNK EZİDİLER İÇİN ORTAK SİLAHLI GÜÇ KURDU

Şengal Dağı çevresinde bulunan ve bölgeyi Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden koruyan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) temsilcileri bir araya gelerek ortak birlik kurmaya karar verdi.

Rûdaw'a konuşan Ezidi Silahlı Birlikler Komutanı Kasım Şeşo, bölgede bulunan Şeyh Şerefeddin Türbesi’nde toplandıklarını belirterek, "Kardeşlik, birlik ve beraberlik kararı aldık. Şengal Direniş ve Kurtuluş Güçleri’ni kuracağız" dedi.

PKK ŞENGAL KURTARILDIĞINDA GERİ ÇEKİLECEK

Toplantıya katılan PKK temsilcisinin, Şengal kurtarıldığında ve bölgenin durumu normalleştiğinde geri çekileceklerini ifade ettiği öğrenildi.

Şeşo, Şengal Dağı’nda bütün Kürt birliklerinin tek bayrak altında toplandığını ve IŞİD örgütüne karşı mücadele edeceğini kaydetti.

Kasım Şeşo, daha önce Şengal Dağı’nda 2 ila 3 bin arasında gönüllü savaşçının olduğunu ve kendilerine ağır silahlar ulaştığı takdirde IŞİD’e saldıracaklarını söylemişti.