BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

PKK üzerinden cemaate operasyon iddiası

Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan, cemaate yönelik operasyon iddialarına bir yenisini ekledi.

Abone ol

Bugün si yazarı , bugünkü köşesinde hükümetin Cemaat'e karşı 'PKK üzerinden' kurmaca bir operasyon düzenleyeceğini iddia etti.

Bu iddiayı ilk olarak 24 Ocak'ta yazdığını hatırlatan Bugün yazarı Arslan, eski yazısından bir bölümü paylaşarak söze başladı.

Yazıda özetle;

"PKK ile mücadelenin tamamen MİT'teki dar bir kadroya bırakıldığını, onların da terörle mücadeleden çok 'PKK eliyle Cemaat'e nasıl zarar veririz'e kafa yorduklarını, Cemaat, hükümete zarar vermek için PKK ile iş birliği yapıyor görüntüsü vermek için yalan haberler ve mizansen olaylar tertiplendiğini anlatmıştım."

diyen Arslan, planın uygulamaya konulduğunu ileri sürdü.

SABAH GAZETESİNE YÜKLENDİ

Sabah gazetesinin 5 Nisan'da manşetine taşıdığı bir habere dikkat çeken Arslan, haberin de planın bir parçası olduğunu iddia etti:

İşte Adem Yavuz Arslan'ın bugünkü yazısından bölümler...

"...Havuz medyasının amiral gemisi Sabah, 5 Nisan'da adı sanı duyulmamış bir internet sitesini (Basnews) kaynak göstererek "Gülen'den PKK'ya mavi boncuk" başlıklı bir manşet haber yayınladı.

GÜLEN'DEN KANDİL'E MEKTUP İDDİASI

Haberde "Gülen örgütünün mart ayı ortasında Kandil'e bir mektup gönderdiği ve seçimde hükümete baskı amacıyla iş birliği istediği" iddia ediliyordu.

17 Aralık'tan bu yana her gün yalan ve çarpıtma ile çıkan Sabah'ın haberine Gülen'in avukatları sert tepki gösterdi. Çünkü avukatlara göre böyle bir mektup olmadığı gibi içeriğine dair yazılanlar da tamamen iftiraydı.

BU HABER NEREDEN ÇIKTI?

Sabah'ın haberini şu istihbarat bilgisi ile okumakta fayda var. Ocak ayının ilk günlerinde Genelkurmay'ın 'güvenilir kaynaklardan' edindiği bir istihbarat raporu var. Söz konusu 'çok gizli' rapora göre PKK yöneticileri Kandil'de yaptıkları toplantıda 'Cemaat'e yönelik bitirme planı' üzerinde çalıştılar.

Son şekli verilen plana göre; PKK yaptığı silahlı ve bombalı eylemleri üstlenmeyecek. Eylemlerin, 'süreci bozmak maksadıyla Cemaat tarafından yapıldığı' kamuoyuna yansıtılacak.

Masa başında üretilen haberlerle 'Cemaat, hükümete karşı PKK ile iş birliği halinde' gösterilecek.

Raporda toplantıda konuşulanlara dair önemli bilgiler var. PKK toplantısında, Gülen grubunun hem Irak hem de Türkiye'deki faaliyetlerinin bitirilmesi için, siyasi ortamın son derece uygun olduğu tespiti yapılıyor.

Cemaat-PKK iş birliği algısına çalışılacak!

Rapora göre, yapılması planlanan eylemler öncesinde kamuoyunda "PKK ile Cemaat arasında hükümete karşı bir iş birliği var" algısı oluşturulması kararı alınmış.

Masa başı haberle yürütülecek senaryonun uygulanması için hemen harekete geçilmesi isteniyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın aldığı istihbarata göre Cemaat'e yönelik medya operasyonu şu şekilde yapılacak:

Bazı Cemaat mensuplarının Kuzey Irak'a giderek Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin gibi tanınmış örgüt mensuplarıyla konuştuğu yönündeki haberler dolaşıma sokulacak.

Cemaat mensuplarının PKK'ya, AKP'nin yerel seçimlerde başarısız olması ve erken genel seçime zorlanması için destek olmaları karşılığında yeni kurulacak hükümetin PKK'yı meşrulaştıracağı teklifinde bulunduğu yayılacak.

Kamuoyunda bu haberler dolaşımda olduğu ve doğruluğunun sürekli tartışıldığı bir süreçte görüşme gerçekleştirildiği PKK'nın üst yönetimince doğrulanacak.

Türk medyası da kullanılacak!

Alınan istihbarata göre PKK Cemaat'e yönelik kirli kumpasta ulusal medyayı da kullanmayı planlıyor.

Genelkurmay'ın istihbarat raporunda şunlar kaydedilmiş:

"Haberlerin daha inandırıcı olması için birbirini teyit eden kaynaklar kullanılacak."

"Başta internet medyası olmak üzere hem örgüt medyası hem de Türk medyası kullanılacak."

Bu bilgiler ışığında geçtiğimiz günlerde Sabah ve Takvim gazetelerinde manşetlere çıkan, sonra da hükümet medyası tarafından köpürtülen 'Cemaat PKK iş birliği' haberlerine tekrar bakmakta fayda var.