BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

PKK Tunceli'de av yasağı getirdi!

PKK'lılar şimdi de av faaliyetlerinde bulunan kişileri cezalandırılacağı yönünde bildiri yayınladı.

Abone ol

HPG Dersim Saha Komutanlığı ismiyle yayınlanan bildiride, av faaliyetlerinin yasaklanmasına rağmen bazı kesimlerin halen faaliyetlerini yürüttükleri bu yasağa uymayanların görüldükleri yerde vurulacağı belirtildi.

PKK'nın yaptığı açıklamanın devamı şu şekilde oldu: "Yıllardır yaptığımız uyarılarla, yayınladığımız bildirilerle tüm av faaliyetlerini, orman katliamlarını yasakladığımızı ilan etmemize rağmen bazı kesimler halen av faaliyetlerinde ve orman kesimlerinden ısrar etmektedir. Bu bildiri yayınlandığı tarihten itibaren av faaliyetlerine devam eden, dışarıdan gelen avcılara öncülük eden kişiler görüldükleri yerde en sert şekilde cezalandırılacaktır. Bundan sonra dağ keçisi, keklik ve alabalık hayvanlarını avlayanlar bizim için düşmandır ve ona göre yaklaşımımızı belirleyeceğiz. Bu uyarılarımıza uymayıp ava çıkan kim olduğuna bakılmaksızın vurulacaktır."

Öte yandan Tunceli kırsalında geçtiğimiz gün avlanan 4 avcının PKK'lı bir grup tarafından yakalanarak silahlarına el koyulduğu öğrenildi.