BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  GÜNCEL

PKK, Suriye'de yeni bir örgüt kurdu ve bakın nereyi istedi?

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG öncülüğündeki DSG kontrolünde Türkiye'ye karşı savaşmak için yeni bir örgüt kuruldu. Tel Rıfat kasabasında kurulan 'Suriye Ulusal Direnişi' adlı örgüt, Hatay'ı Türkiye'den alacağını iddia etti.

Abone ol

SURİYE'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG öncülüğündeki DSG kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasında Türkiye'ye karşı 'Suriye Ulusal Direnişi' adıyla bir grup kurulduğu duyuruldu. Bir DSG'li "Türk işgaline karşı mücadele edeceğiz" diye açıklama yaptı.

ABD destekli ve YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolünde olan Tel Rıfat'ta kurulan yeni grubun adı ‘Suriye Ulusal Direnişi’. Sputnik'in haberine göre yeni örgüt adına açıklama yapan isim ise yine DSG üyesi Rezan Hedo.

HATAY'I DA ALACAKLARMIŞ!

Açıklamada Osmanlı-Türk yönetiminde bölgenin acılar çektiği savunuldu, 'Türk işgaline karşı mücadele edecekleri' belirtildi.

Açıklamada dikkat çeken bir başka nokta ise Hatay'a ilişkin. Açıklamada 'İskenderun Sancağı'ndan (Bugünkü Hatay) Cerablus'a kadar tüm Suriye topraklarını geri almayı' amaçladıkları savunuldu.

REJİM YANLILARI İLE REJİM KARŞITLARI BİRARADA

Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar'a konuşan Hedo, örgütün destekçileri arasında ‘rejim destekçileri ile karşıtlarının da bulunduğunu’ savundu.

Söz konusu haber YPG'ye yakın bir sitede yer aldı. Tel Rifat, Şubat 2016'ta YPG'nin içinde bulunduğu DSG tarafından alınmıştı.