BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  GÜNCEL

PKK öldürdü suçu askere attı!

PKK'daki iç hesaplaşma sürüyor. Örgüt 9 teröristini infaz etti. Sonra ölenlerin ailelerine asker öldürdü diye mektup yazdı.

Abone ol

PKK kendi teröristini öldürdü, sonra 'şehit düştü' dedi. Terör örgütü PKK’da örgüt içi hesaplaşmaya kurban gittiği bildirilen 9 örgüt mensubunun daha kimlikleri belli oldu.

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen doküman ve teslim olan örgüt mensuplarının verdiği bilgiye göre, daha önce çatışmada öldüğü açıklanan 9 örgüt mensunun örgüt tarafından infaz edildiği anlaşıldı.

"Karker" kod adlı Aydın Demir, "Sipan" kod adlı İlhami Taşkın, "Harun" kod adlı Nezir Şimşek, "Yılmaz" kod adlı İkram Polat, "Musa" kod adlı Kemal Durmuş, "Mahir" kod adlı Musa Kaya, "Vedat" kod adlı Ayhan Çalkan, "Cudi" kod adlı Zeki Tatar, "Mizgin" kod adlı Ayşe Kaya’nın örgüt yönetimi tarafından "hain", "işbirlikçi" suçlamalarıyla öldürüldüğü öne sürüldü.

Kanlı tarihindeki vahşi cinayetleri güvenlik güçleri üzerinden aklamaya çalışan terör örgütü yönetiminin "infazları" gizlemek için, söz konusu kişilerin ailelerine mektup göndererek, "çocuklarının güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada şehit olduğu" şeklinde haber verdiği belirlendi.

Terör örgütü yönetiminin, infazların ortaya çıkmasını önlemek için "taziye çadırları" kurdurduğu ve buralarda örgüte "kadro" teminine yönelik propaganda faaliyeti yürüttüğü kaydedildi.

Güvenlik birimleri, Şubat ayı içerisinde terör örgütünün örgüt içi hesaplaşma sonucu öldürdüğü 9 PKK’lının daha kimliğini tespit etmişti.