BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

PKK o çocukların geleceğini çaldı!

Terör örgütü PKK'nın yaktığı okullarda eğitime başlanamıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, o okullarda eğitim gören öğrencilerin civar bölgelere kaydırılacağını açıkladı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terör örgütünün zarar verdiği okullarda eğitime hemen başlanamayacağını söyledi. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin çevre illerde, pansiyonu olan okullara misafir öğrenci olarak kaydırılabileceğini anlatan Avcı, terör nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için telafi eğitimlerinin başladığını kaydetti.

Nabi Avcı, Mardin'deki Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde telafi eğitim programına katılan öğrencileri ziyaret etti. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Avcı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit, İdil ve Sur gibi ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitimlerini düzenli sürdüremeyen öğrenciler için sömestri tatilinde telafi eğitim programını yürürlüğe koyduklarını aktaran Avcı, "Telafi eğitim programını Mardin'de, Batman'da, Diyarbakır'da gönüllülük esasına bağlı olarak öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz tarafından başarıyla sürdürdük" diye konuştu.

"EĞİTİM HEMEN BAŞLAMAYABİLİR"

Terör örgütünün zarar verdiği okullardaki öğrencilerin eğitimlerinin olumsuz etkilenmemesi için alternatif çalışmalar içinde olduklarına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"İnşallah, hayatın normale dönmesiyle çocuklarımız kendi okullarında eğitimlerine devam edecekler ama sıkıntı olan yerler var. Terör örgütünün yaktığı, yıktığı veya kullanılamaz hale getirdiği bazı okullarımızda eğitime hemen başlamayabiliriz, tadilat ve tamirat sürecinde. Dolayısıyla oralardaki çocuklarımızı da yine çevre illerde durumu müsait olan, pansiyonu olan, pansiyon kontenjanı bulunan okullarımızda misafir öğrenci olarak veya arzu ederlerse ayrıca ailelerinin onayıyla kayıtlarını başka okullara alabilecek şekilde planlamalarımızı gerçekleştirdik."