BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  GÜNCEL

PKK nedeniyle camiler ibadete kapatıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle dört cami ibadete kapatıldı.

Abone ol

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Cuma günü başlayan çatışmaların aralıklarla sürmesi nedeniyle ilçedeki dört cami ibadete kapatıldı. Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, durumun fiili olduğu ve nedenlerin ortadan kalkmasıyla camilerin açılacağını söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü hendeklerin yeniden açılması sonucu güvenlik güçleri bölgeye operasyon başlattı. Mahallelerde aralıklarla süren çatışmalar nedeniyle esnaf kepenk kapatırken dört cami de ibadete ara verdi.
Sur ilçesinde çatışmaların yoğunlaştığı Fatihpaşa, Dabanoğlu ve Hasırlı mahallelerinde bulunan Kurşunlu, Hacı Hamid, Kadı ve Hasırlı camileri, görevlilerinin can güvenliğinin olmaması nedeniyle ibadete kapatıldı.



"İMAMLAR CAMİLERE GİDEMİYOR"

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, resmi bir kapatmanın söz konusu olmadığını belirterek durumu ‘fiili’ olarak tanımladı. Bölgede bir süreden beri devam eden bir sıkıntı olduğunu söyleyen İşliyen şöyle konuştu;

"Görevli arkadaşlarımız camilerine gidemiyorlar. Bazen durum normalleşiyor ama sıklıkla olaylar cereyan ediyor. Arkadaşlarımızın can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Bu nedenle dört camide ibadet yapılmıyor. Resmi bur kapama söz konusu değil, fiili bir tasarruf söz konusu. Bölgedeki sıkıntılar sona erdiğinde arkadaşlarımız da görevlerinin başına dönecek.”