BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87
HABER /  GÜNCEL

PKK mağaralara raylı sistem kurdu

PKK, sınır içindeki bazı mağaralara raylı sistemle çalışan ağır silahlar yerleştirdi. Saldırının ardından kısa sürede saklıyor.

Abone ol

PKK'nın sınır içindeki bazı mağaralara raylı sistemle çalışan ağır silahlar yerleştirdiği, saldırıyı yaptıktan hemen sonra ağır silahları tekrar mağaralara çekerek görünmez hale getirdiği belirtildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, "TSK kaynaklarından edindiğim bilgilere göre; çözüm sürecini ve askerin operasyon yapamamasını fırsat bile hainler yeni modeller geliştirmişler. Bunlardan biri de, RAYLI AĞIR HAVAN TOPU..." diye yazdı. Valilerin saldırıya uğrayan birliklere bile operasyon izni vermediğini savunan Takan, TSK kulislerinden ilginç bilgiler paylaştı. İşte o yazı:

GERİLİM ARTMASIN DİYE OPERASYON İZNİ YOK

Karakollara PKK’nın yaptığı son taciz atışlarına, ağır havan topu ile yapılanlar da eklendi. TSK bunlara anında karşı ateş ile cevap veriyor ama yeterli olmuyor. Çünkü; kışladan çıkılıp operasyon yapılıp hainlerin tüm teçhizatı ile temizlenmesi gerekiyor. Ama ne oluyor?.. Valiler hâlâ TSK’nın operasyon taleplerine “şu anda ortamı daha fazla germeyin” gerekçesiyle izin vermiyor. Yani; terör örgütü PKK saldırıyor, TSK, vatan topraklarını savunmak isteyince ortamı gerecek unsur oluyor!..

RAYLI AĞIR HAVAN TOPU SİSTEMİ

Çarpıcı örneği biraz daha açalım;
TSK kaynaklarından edindiğim bilgilere göre; çözüm sürecini ve askerin operasyon yapamamasını fırsat bile hainler yeni modeller geliştirmişler. Bunlardan biri de, RAYLI AĞIR HAVAN TOPU. Valiler, bırakın buralara operasyon yapılmasını, helikopterle keşfe bile müsaade etmiyor. Yakın zamanda gerçekleşen havan topu tacizlerinin birinde saldırının geldiği yöne doğru bir Validen helikopterle keşif izni istenmiş fakat müsaade alınamamış. Bölge kaynakları terör örgütünün yeni sistemini şöyle anlatıyor;

ATEŞ EDİP HEMEN MAĞARAYA SAKLIYORLAR

“Çeşitli bölgelerde sayıları 40-50 civarı olan mağaralara raylı ağır havan topları kurmuşlar. İçeriye döşedikleri raylarla insan eli ile taşınamayacak 120’lik havan toplarını, mağaranın dışına çıkarıyorlar. 3-5 dakika ateş ettikten sonra tekrar tıkır tıkır içeri sokuyorlar. Karşı ateş veriyoruz ama sonuç alamıyoruz. Mutlaka operasyon yapılıp mağaraların içinin teröristlerle birlikte temizlenmesi lazım. Hava kuvvetleri ile operasyon yapsanız yine netice alamazsınız. Dağı taşı bombalar gelirsiniz. Çünkü, her şey mağaranın içinde fakat yerimizden kıpırdayamıyoruz, operasyon yetkimiz yok. Teröristler mağaralarda cirit atıyor.”

EZİDİLER ARASINDA 60 PKK'LI YURDA GİRDİ

Dahası da var;
Bölge kaynaklarının belirlemelerine göre; Irak’tan Türkiye’ye giren Yezidiler arasında yeni terörist gruplar da bölgeye sızdı. Verilen bilgilere göre, en son Uludere’den giriş yapan 2 bin Yezidi arasından 50-60 civarında PKK’lı militan yurda giriş yaparak çeşitli yerlere dağıldı. Ayrıca Suriyelilerin bulunduğu kamplarda ise PYD unsurları var. Teröristlerin yığınakları giderek artıyor.
Eyy!.. Yüzde 52 hâlâ uyanmadınız mı?..