BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

PKK lobisi iş başında hükümet nerede?

Hürriyet gazetesi yazarı PKK'nın Avrupa'da Türkiye'nin IŞİD'le savaşan PKK'yı bombaladığı yönünde lobi faaliyetleri yaptığı uyarısında bulundu.

Abone ol

Hürriyet yazarı Akif Beki, "PKK lobisi iş başında hükümet nerede?" başlıklı bugünkü yazısında PKK'nın "PKK IŞİD'le savaşıyor, Türk jetleri arkadan PKK'yı vuruyor..."  yalanının  dünyada destek görmeye başladığını yazdı. 

"PKK'nın Dağlıca karakolunda hangi IŞİD'le savaştığını sorgulamadan yayabildikleri kadar yayıyorlar aynı yalanı" diyen Beki, Merkel'in sağ kolu olarak bilinen Volker Kauder'in dün yaptığı PKK açıklamasını hatırlattı. 

"En son Merkel'in sağ kolu olarak bilinen Volker Kauder de koroya katıldı. Spiegel Online'da coşmuş, PKK'ya silah gönderilebileceğinden bile söz ediyor. 'Gelen kimi bilgilere göre, Türkiye tarafından giren IŞİD militanları, Kobani'den kaçmak isteyenleri engelliyor' diyor" diyen

BİHABER HAZRET!

"... Kobani'nin komple Türkiye'ye taşındığından dahi bihaber hazret. Fakat 'Gülünç olur' demeden ahkâm kesiyor.

"Türkiye'nin PKK mevzilerini bombalaması kabul edilemez. Bu konuda acilen NATO nezdinde ortağımızla konuşmalıyız" diye esip gürlüyor bir de...

Muhtemelen o da Dağlıca'yı, PKK tarafından kuşatılmış bir IŞİD karakolu zannediyor. Türkiye de IŞİD in yardımına koşarak PKK mezvilerini bombalayan kalleş şu halde...

Propagandanın mesajlarından biri PKK'yı, vahşi IŞİD'le savaşan medeni dünya cephesine katarak meşrulaştırmaksa diğeri de şu:

Türkiye, PKK'yı vurarak IŞİD vahşetine dolaylı destek sağlıyor... 'Derenin taşıyla derenin kuşunu vurmak' dedikleri, böyle bir şey olsa gerek.

DOKUNULMAZLIK ZIRHI

'IŞİD'le savaşıyor' algısını kullanarak bir dokunulmazlık zırhına kavuşabilir mi PKK?
Hayır. Kendine yeni hamiler bulacağından değil. Ama gizli hamilerini açıktan sahip çıkmaya, PKK'yı göstere göstere kollarının altına almaya cesaretlendirebilir.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne sorulduğunda, verdiği cevabı duymuşsunuzdur.

"PKK'nın Türkiye'deki durumu başka, Kobani'de PYD'nin IŞİD'e karşı direnişi başka. Bunlar ayrı ayrı vakalar, birbirine karıştırmayın..." Fakat Almanya aynı mı! Kafalar karışık, tabii eğer hesaplı kitaplı değilse oltaya gelmeleri.

...
Boşluktan istifade PKK lobisi almış yürümüş. Her türlü tezvirat, medyada fütursuzca pompalanıyor. Avrupa siyasetinde en ahmakça fikirler, en absürd yalanlar kapış kapış...
Türkiye'ye sallamanın bahanesi, ucuz popülizm kapısı oldu IŞİD'le mücadele, önüne gelen destursuz dalıyor. Ve bugün yerleşen yanlış ve haksız kanaatleri düzeltmek için yarın çok geç olacak.