BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  GÜNCEL

PKK Kars'ta doğalgaz boru hattına saldırdı

KARS 'ın Sarıkamış ilçesinde PKK yine iş başında... PKK Sarıkamış ilçesinden geçen Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na PKK'lı teröristler saldırı düzenledi.

Abone ol

PKK bir hain saldırı daha gerçekleştirdi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı PKK'nın saldırısına uğradı..

Kars Valisi Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çataldere Dikenli Tabya mevkisinden geçen doğalgaz boru hattına terör örgütü mensupları tarafından saldırı düzenlendiğini patlatıldığını bildirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Patlama sonucu alevlerin yüksek bir noktaya ulaştığını anlatan Özdemir, "Olayın uzağındayız, yakınında değiliz. Güvenlik önlemi alınmış durumda. Vanalar kapatıldı, şu an sönmesi bekleniyor" diye konuştu.

dogalgaz_2565.jpg

KARS VE ERZURUM'DAN GÖRÜLDÜ

Öte yandan Sarıkamış'ta boru hattında meydana gelen patlama sesini duyan vatandaşlar dışarı çıktı. Patlamanın etkisiyle yükselen alevler Kars ve Erzurum'un bazı ilçelerinden de görüldü.

BÜYÜK KISIM TÜRKİYE'DE

Terör örgütünün saldırdığı tüm uzunluğu boyunca gömülü olan boru hattının, 249 km'si Gürcistan'da, 443 km'si Azerbaycan'da, ve 1.076 km'si Türkiye'de yer alıyor.

turkiye_6720.jpg

1.4 MİLYAR DOLARI GEÇMESİ

Türkiye; BTC boru hattının kendi sınırları içindeki bölümünün inşasının maliyeti 1,4 milyar doları geçmesi durumunda, bu sınırın üzerinde kalan miktarı kendisi ödemeyi taahhüt etmişti.

Saldırılar sonrası boru hattında büyük miktarda hasarın meydana geldiği öğrenildi.

dogalgaz1_4097.jpg