BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

PKK IŞİD'e karşı Türkiye'deki Kürtlerden yardım istedi

PKK, IŞİD'e karşı savaşta Türkiye'de yaşayan Kürt gençlerinden yardım istedi. Türkiye'nin IŞİD politikası ise eleştirildi.

Abone ol

KCK'dan yapılan yazılı açıklamada Kuzey Kürdistanlı gençler Kobanê direnişine katılmalı" denildi. KCK, IŞİD'in Türk devletinin tutumundan cesaret aldığını savundu.

IŞİD, 24 saatten kısa bir sürede kuzeybatı Suriye'de 21 Kürt köyünü ele geçirerek Türkiye sınırına iyice yaklaştı. Bölgedeki kaynaklar IŞİD'in şimdi Kobani bölgesini kuşattığını söylüyor. Üç cepheden sadırı altındaki Kobani'ye destek isteyen KCK, açıklamasında şunlara yer verdi:

‘IŞİD TÜRK DEVLETİNİN TUTUMUNDAN CERASET ALIYOR’

“IŞİD bu saldırıları yaparken Türk devletinin tutumundan da cesaret almaktadır. Kobanê’nin üç taraftan kuşatılmasını Türkiye de Kuzeyden tamamlamaktadır. Türkiye sadece Kuzey’den kuşatmayla yetinmiyor, IŞİD’e silah ve lojistik destek vermeye de devam ediyor. Kobanê saldırısında IŞİD’e ortaklık ediyor. IŞİD katliamlarına suç ortaklığı yapıyor.

Kobanê, tüm Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için kahramanca direniyor. Tüm insanlığın onuru için direniyor. Kobanê halkı bu direniş gücünü radikal demokrasiden alıyor. Örgütlü demokratik topluma dayanarak direniyor. Şimdiye kadarki direnişi tarihe geçmiştir. Kobanê’nin IŞİD'e karşı direnişi tüm halkların direnişine cesaret vermiş, güç kazandırmıştır. Bu nedenle intikam almak için Kobanê’ye saldırmaktadırlar. Tüm Kürdistan halkı ve Ortadoğu halkları kendileri için de savaşan Kobanê halkının yanında savaşa katılmalı ve direnmelidir."