BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.490,74
HABER /  DÜNYA

PKK ile mücadele liste başı oldu!

Türkiye'nin terör ile mücadelesi küresel tehdit oluşturan 10 ihtilaf listesinin başında yer alıyor...

Abone ol

ABD'li Foreign Policy, ''takip edilmesi gereken ve küresel istikrarı tehdit eden 10 ihtilaf'' adlı bir liste yayımladı. Listede Türkiye'nin PKK ile mücadelesi ikinci sırada yer aldı.

ABD'de yayımlanan Foreign Policy dergisi, 2013 yılında ''takip edilmesi gereken ve küresel istikrarı tehdit eden 10 ihtilaf'' listesinde, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesine de yer verdi.

2013'ÜN TAKİP EDİLMESİ GEREKEN 10 İHTİLAFI

ntvmsnbc'nin haberine göre, Derginin internet sitesinde Louise Arbour imzalı yazıda, ''Türkiye'den Kongo'ya, gelecek yılın savaşları küresel istikrarı tehdit ediyor. Her yıl dünya genelinde, eski ihtilaflar daha da kötüleşiyor, yenileri ortaya çıkıyor ve nadiren, bazı konular iyileşme gösteriyor. 2013 yılını da saracak fırtına bulutlarında hiçbir eksilme yok. Bir kez daha, yeni ve eski sıcak noktalar, dünya halklarının güvenliğine yeni zorluklar oluşturacak'' ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE LİSTENİN İKİNCİ SIRADA

Bu bağlamda, ''2013 yılının takip edilmesi gereken 10 ihtilafı'' başlıklı bir liste yayımlayan dergi, listenin ikinci sırasına Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesini koydu.

LİSTEDEKİ DİĞER KONULAR

Listede ayrıca, Sudan, Afganistan, Pakistan, Afrika'nın Sahel bölgesi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kenya, Suriye ve Lübnan, Orta Asya, Irak yer aldı.