BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

PKK HDP adaylarına karışıyor mu Bayık açıkladı!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık PKK HDP’nin adaylarını da belirleyecek mi?” sorusuna "Biz sadece destek veriyoruz. HDP kendi adaylarını belirliyor" cevabını verdi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK'nın 2015 genel seçimleri için HDP’den aday adayı olan  isimlere karıştığı ve bu adayları belirlediği yönündek, söylemlere cevap verdi Bayık,  "Biz sadece destek veriyoruz. HDP kendi adaylarını belirliyor" cevabını verdi.

Bayık, çeşitli konularda NRT’ye açıklamalarda bulundu. 

Bayık, “PKK HDP’nin adaylarını da belirleyecek mi?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"PKK YASAL BİR PARTİ DEĞİLDİR"

“PKK yasal bir parti değildir. HDP seçimlere giriyor, biz sadece destek veriyoruz. HDP kendi adaylarını belirliyor, ancak bunların arasında başka partilerden de adaylar vardır.”

Bayık Kürt Ulusal Kongresi’ne kimin başkanlık edeceğinin kendileri için önemli olmadığını söyledi. Bayık, “Bizim için şahıs önemli değildir. Kongrede çoğunluk kimi gösterirse başkan o olsun. Yeter ki Kürt halkının birliği ve beraberliği için çalışsın” dedi.

ASKERİ KONSEY

Bir askeri konseyin oluşturulması gerektiğini de belirten Bayık, bu konseyin görevlendirmesi doğrultusunda PKK olarak Kürdistan’ın her parçasında görev almaya hazır olduklarını ifade etti.

cemil-bayik-pkk-kck.jpg

Cızire yerel seçimlerine de değinen Bayık, burada başka bir iradenin bulunduğunu belirterek, “Barzani neden reddediyor, Rojava’da başka bir irade var. Buna saygı duymak gerekir. Ama eksikler varsa da eleştirebilirler” dedi.