BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK Genelkurmay Başkanı Akar'ı tehdit etti çünkü...

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, terör örgütü PKK'nın Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı neden tehdit ettini yazdı.

Abone ol

Kurtuluş Tayiz, Bir süredir Türkiye'yi istediği gibi yönetemeyen Batı'nın terör örgütü PKK aracılığıyla kullanamadığı orduyu tehdit ettiğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta NATO'yu PKK ve YPG konusunda uyaran Genelkurmay Başkanı Akar'ın hemen ardıdan PKK tarafından tehdit edilmesini Kurtuluş Tayiz köşesine taşıdı.

KCK yöneticisi Duran Kalkan'ın “Asker, AKP’nin savaş oyununa katılmasın. Bizden onlara dönük herhangi çatışma, saldırı kesinlikle gelişmeyecektir.” açıklaması da yazarın gündemindeydi. 

Çözüm sürecini ve terör olaylarını yakından takip eden isimlerden Tayiz, bugünkü yazısında PKK'nın askere yönelik söylemini ve Akar'ın neden tehdit ettiğini anlattı:

"ÖNCE ORDUNUN DEVRE DIŞI BIRAKILMASI GEREKİYOR"

"PKK mayınlı tuzaklarla askerleri hedef alırken, medya üzerinden TSK için “Sarayın ordusu” propagandası yürütülüyor. Eğer PKK, Cizre’yi Kobani’ye çevirebilse, Türkiye iç savaşa sürüklense, orduya yönelik de daha büyük bir kampanya gündeme getirilecek ve TSK bölünmeye, parçalanmaya çalışılacaktı. Batı, TSK’yı bugüne kadar hep Türkiye’yi dizayn etmek için güçlü bir sopa olarak gördü. Darbeler yaptırdı, bunun için teşvik etti, destek verdi. Ama milletin ordusu olduğunda TSK’nın aleyhine döndü. Darbe yaptıramıyorsan böl, parçala, etkisiz kıl! Batı’nın yeni taktiği bu. Türkiye sınırları üzerinde bir ameliyat yapılacaksa önce ordunun devre dışı bırakılması gerekiyor. Paralel yapının orduya yönelik geliştirdiği operasyonların böyle örtülü bir amaç taşıdığı bugün daha iyi anlaşılıyor. Batı girdiği, operasyon yaptığı her ülkede önce milli unsurları ve milli orduyu zayıflatıp içten çökertiyor. Ortadoğu haritasını yeniden şekillendirmeyi önüne koyan Batı, önce buna direnç gösterecek milli unsurları etkisizleştirme çalışması yürütüyor. Milli sınırlarla oynamaya hazırlananlar, önce milli kurumları tasfiyeye yöneliyor.

NATO'YU UYARAN AKAR'A PKK'DAN TEHDİT

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın PKK üzerinden tehdit edilmesi sanırım herkesin dikkatini çekmiştir. Türkiye’ye karşı “devrimci halk savaşı”nı ilan eden KCK yöneticisi Bese Hozat, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hulusi Akar’ı tehdit eden bir yazı kaleme aldı. Kuşkusuz PKK, bu tehdidin sadece ileticisidir, sahibi değil. Hulusi Akar’ın, NATO açılış toplantısında PKK ve PYD’yi bölgede “ortak” olarak gören müttefiklerimizden farklı olarak “terörist örgüt” ve “NATO’nun güvenliğini tehdit eden örgütler” olarak değerlendirmesi tehdit edilmesiyle sonuçlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı tehdit eden örgütün, müttefiklerimizin sahadaki ortağı olması manidar değil mi?
Batı, bu topraklarda milli iradeden yana olan hiçbir yöneticiyi işbaşında ve etkin makamlarda görmek istemiyor. Bunu engelleyemediğinde ise terör örgütlerini devreye sokuyor ya da içerideki taşeron medyasını harekete geçiriyor. Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’na yönelik tehditlerin, TSK’ya yapılan çağrıların arka planı maalesef böyle."