BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

PKK fabrikasyon bombaları oradan alıyor

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında terör örgütü PKK'nın son patlamalarda kullandığı fabrikasyon bombaları nereden aldığını anlattı.

Abone ol

BEŞİKTAŞ ve Kayseri’de PKK, bombalı araçlarla yaptığı saldırılarda  TNT, RDX PENT ve PDX patlayıcı kullandığı ortaya çıkmıştı.

Fabrikasyon patlayıcılarla ilgili kritik ayrıntıyı Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde duyurdu.

Fabrikasyon bomba temin edilmesi güç olduğu için PKK'nın daha önce PDX yerine “Gübre” kullandığına dikkat çeken Selvi, yazısında örgütün bu patlayıcıları nasıl elde ettiğini böyle aktarıyor:

ABD'NİN YPG'YE VERDİĞİ FABRİKASYON BOMBALAR

"Bomba uzmanları elinde 100 kilo PDX varsa dahi 10’ar 10’ar kullanılır diyor. PKK ise Beşiktaş ve Kayseri’de tam 200 kilo kullanmış. Demek ki örgüt fabrikasyon bomba temin etmekte güçlük çekmiyor.

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne, PKK son 2 yıldır yaptığı bombalı saldırılarda NATO envanterinde olan patlayıcıları kullanıyor. Şehirlerimizi kana bulayan, insanlarımızı katleden PKK’lı canlı bombalar Amerika’nın koruması altındaki Kobani’de “Tabura Ş. Serkan” da yetiştiriliyor.

DAEŞ’le mücadele adı altında PYD-YPG’ye verilen ‘fabrikasyon’ bombalar, PKK tarafından Türkiye’de patlıyor. Biz NATO’nun ikinci askeri gücüyüz. Bizim şehirlerimizde patlayan bombalar ise NATO envanterindeki patlayıcılar çıkıyor. Bu nasıl müttefiklik? Bu durumun düzeltilmesi lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetimiyle Suriye konusunun masaya yatırılacağını söyledi."