GÜNDEM
24 Ocak 2012 Salı 15:070 Yorum3800 okunmaYargıyı hızlandırmak için çıkarılan pakete tutukluluk sürelerini kısaltacak bir madde eklenmesinin planlandığı ileri sürüldü.
- Haber
Planın hayata geçmesi durumunda Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yanı sıra PKK üyeleri de tahliye edilecek.
Hükümetin uzun tutukluluk sürelerini kısaltmaya yönelik çalışması tartışmaları da beraberinde getirdi. Yargının hızlandırılmasına yönelik pakete Meclis'teki komisyon veya Genel Kurul aşamasında tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına yönelik maddenin konulacağı belirtiliyor. Buna göre, tutukluluk süresinin 4-8 yıl olarak düzenlenmesi düşünülüyor.
Adalet Bakanlığı'nın tutukluluk sürelerinin kısaltılması üzerinde çalışma yaptığına dikkat çekiliyor. AK Parti MYK'nın iki hafta önce yapılan toplantısında tutukluk süreleri tartışıldı. Bugün gazetesinin haberine göre, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına ilişkin sunum yaptı. Bu sürenin 3-6 yıla indirilmesine ilişkin düzenleme için oylama bile yapıldığı öğrenildi. Oylamada tutukluluk sürelerini 3-6 yıla indirilmesi reddedildi. AK Parti MYK'da alınan kararın ardından hükümet tutukluluk sürelerinin 4-8 yıl olması formülü üzerinde çalışıyor. Tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilmesi halinde tahliye olacak kişi sayısının azalacağı ileri sürülüyor.
ARINÇ AÇIKLAMIŞTI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakıröz'e
yaptığı ziyarette tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilebileceğini sinyalini vermişti. Arınç Cumhuriyet'te yer alan açıklamasında "Oradaki süreleri 1'er yıl aşağıya çekebilecek bir düzenleme belki yapılabilir. 2 yıl, 3 yıl çektiğiniz zaman, o zaman kamuoyunun nefretle karşılayacağı, 'Bu kadar da olmaz' diyeceği bir durumla karşı karşıya geliriz. 4-8 gibi, 3-6 gibi olabilir" ifadelerini kullanmıştı.
YARGI PAKETİNE EKLENECEK
Alınan bilgilere göre tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilmesine yönelik düzenleme Adalet Bakanlığı tarafından son hazırlanan yargının hızlandırılmasına ilişken pakete Meclis aşamasında eklenecek. Komisyon veya Genel Kurul sürecinde düzenlemenin gündeme gelebileceği kaydediliyor.
DANIŞTAY TETİKÇİSİ ÇIKACAK
Planın hayata geçmesi durumunda Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yanı sıra PKK, Hizbullah gibi terör örgütü üyeleri tahliye edilecek. Ergenekon davası kapsamında 21 Mayıs 2006'da tutuklanan Alparslan Arslan, 30 Haziran 2007'de tutuklanan Fikret Emek, 23 Ocak 2008'de tutuklanan Fikri Karadağ, 16 Haziran 2007'de tutuklanan Oktay Yıldırım ve 19 Haziran 2007'de tutuklanan Muzaffer Tekin, tutukluluk sürelerinin kısaltılması durumunda bırakılacak.
800 KİŞİ HEMEN SERBEST
Ergenekon dışında tutuklu bulunan ve tutukluluk süreleri 4 yılı geçen 800'den fazla kişi hemen cezaevlerinden bırakılacak. Bunlar arasında PKK, Hizbullah ve DHKP-C mensupları da bulunuyor.












FUTBOLGalatasaray bu Brezilya'nın peşindeSezonu mutlu sonla tamamladıktan sonra tüm dikkatini transfere çeviren Galatasaray Brezilyalı yıldızın peşine düştü.
DİĞERBakanlığın kenedeki yeni silahıOrman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı çalışmayla ölümlerin önüne geçmeyi hedefliyor
DİĞERŞemdinli şehit binbaşıyı unutmadıŞemdinli'de bir dönem komutanlık yapan ve Amanos Dağların'daki çatışmada şehit düşen Binbaşı Erhan Dikmen için mevlit okutuldu.
DÜNYAMecliste kanlı kavga!Yaşanan kavgalarla sık sık dünya gündemine gelen Ukrayna Parlamentosu’nda tarihi bir gün daha yaşandı
SPOR MEDYASIBaşı derde girenler Cemaati suçluyor!% 100 Siyaset programının bu haftaki konukları gazeteciler Serdar Turgut, Oral Çalışlar ve Nuh Gönültaş ile oyuncu Ali Erkazan oldu.
FUTBOLStoch Nihat Özdemir'i yalanladı!Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Mino Stoch ülkesinde verdiği röportajda adeta eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'i yalanladı.
FUTBOLBeşiktaş için olay çıkardıİspanyol El Periodico gazetesi Beşiktaş hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı..- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































