BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK cenazesinde HDP'lilerden önlem

PKK'nın Suriye kolu PYD'li Cihan Deniz'in cenazesine binler katıldı.

Abone ol
PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin silahlı gücü YPG saflarında 5 gün önce IŞİD’le çıkan çatışmada öldürülen ’Şivan Parastin’ kod isimli Cihan Deniz, memleketi Hakkari’de toprağa verildi.

Ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri tarafından alınan YPG’li Deniz’in cenazesi, Şanlıurfa’da yapılan otopsinin ardından bu Sabah Hakkari’ye getirildi. YPG’li Deniz’in cenazesi kent merkezine 15 kilometre mesafede karşılandı.

Deniz’in cenazesini aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, Meya-Der Hakkari Şube Başanı Bedirhan Koç ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.

hakkari.jpeg 

Deniz’in cenazesi Süm­bül Ma­hal­le­si’nde­ki Tek­ser Me­zar­lı­ğı’na getirilirken, güzergah üzerinde bulunan Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne kalabalıkta herhangi bir taşkınlık olmaması için HDP ve DBP’li görevliler bina önünde önlem aldı.

Mezarlıkta bir süre omuzlarda taşınan Deniz’in cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazelerinin toprağa verilmesi sırasında aileleri ve yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü