BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK boşalttığı köye yerleşti iddiası

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, PKK'nın AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan'ın köyünü boşaltıp yerleştiğini iddia etti.

Abone ol

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, AK Parti'nin Kağızmanlı Milletvekili Ahmet Arslan'ın köyünün boşaltıldığını ileri sürdü. Özcan Milletvekili Arslan'ın köyünü teröristlerin boşalttığını iddia ederek, "Teröristler buraya yerleşti" iddiasında bulundu.

Kağızman'da insanların baskıyla göçe zorlandığını, ellerinde avuçlarında ne varsa alındığını, cadde ve sokakta iş yerlerinin yakıldığını öne süren MHP Kars İl Başkanı Özcan iddialarını şöyle sürdürdü:

- Akşamları yol kontrolü yapan bir yapı var. Ve bu yapıdan herkesin haberdar olmasına rağmen sesi çıkmayan bir Kars'tan bahsediyoruz.

- Yani milletvekili, Kağızmanlı ve kendi köyü boşaltılmış. Niye konuşmuyor? Kendi ilçesinde kendi partisine oy veren insanlar alıkonuluyor. Cezalar kesiliyor.

- İl Genel Meclisi adayı, diğer AK Parti seçmenleri perişan. AK Parti'den belediye başkan adayı olan arkadaş nerede? Bunlar yaşanıyor ve yetkililerden ses çıkmıyor.

-Kağızman'a gelen dağ kadrosu, insanlara oy vermediği için baskı uyguluyor. O baskının sonucunda bir tek milliyetçi insanların değil, oradaki Kürt kökenli vatandaşlarımız da ciddi baskılar ve zulümler görüyor.