BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

PKK Ankara patlaması itirafı Cemil Bayık şok açıklama

ANKARA patlaması sonrasında PKK'nın tepe isimlerinden Cemil Bayık, saldırının arkasında kanlı örgütün olduğunu adeta itiraf etti. Bayık, "misilleme ve tepki eylemleri yapması anlaşılır bir durumdur" dedi.

Abone ol

ANKARA patlaması PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG işi çıkarken Kandil'den gelen açıklamada adeta itiraf yüklüydü. 

Cemil Bayık 28 kişinin öldüğü kanlı saldırı sonrasında açıklama yaparak "Ankara’da militarizmin merkezinde yapılan eylem de halkımıza karşı yürütülen insanlık dışı vahşi soykırımcı katliamlara karşı misilleme eylemi olabilir" dedi.

Ankara patlamasından hemen sonra örgütün ajansına konuşan Cemil Bayık, saldırın Cizre ve Silopi operasyonlarına misilleme olarak yapılmış olabileceğini söyledi.

Cemil Bayık açık açık olmasa da dolaylı yoldan kanlı saldırının arkasında PKK'nın olduğunu itiraf etti.

İşte Cemil Bayık'ın açıklamasından o bölümler;

"SESSİZ KALMAYI KİMSE BEKLEMESİN"

-"Türkiye'nin aydınları, yazarları, basıncıları, siyasetçileri Türk devletinin bu zalimliğine karşı çıkmazsa; öfkeli Kürt gençleri de bu Kürt halkına yapılan saldırılara misilleme yapabilirler".

-"Eğer AKP hükümeti bu politikalardan vazgeçmezse tabii ki Türkiye de savaş alanı haline gelir. Köyleri yakılıp yıkılarak Türkiye metropollerine sürülen Kürtlerin şimdi Kürt şehirlerinin ve kasabalarının yakılıp yıkılması karşısında sessiz kalmasını kimse bekleyemez".

"MİSİLLEME YAPILMASI ANLAŞILIR BİR DURUM"

-"Ankara’da militarizmin merkezinde yapılan eylem de halkımıza karşı yürütülen insanlık dışı vahşi soykırımcı katliamlara karşı misilleme eylemi olabilir. Bu eylemi kimler yapmıştır bilemiyoruz. Ama daha önce Kürdistan'daki katliamlara misilleme olarak bu tür tepki eylemleri yapanların olduğunu biliyoruz.

-Herhalde eylemi yapanlar yakında niye yaptıklarını açıklarlar. Ancak şu açıktır ki, Kürtlere karşı bu kadar zalimce bir savaş yürütüldüğü ortamda birilerinin misilleme ve tepki eylemleri yapması anlaşılır bir durumdur.

-Cizre’de genç, sivil katleden bir devletin bu eylemler neden yapılıyor demeye hakkı yoktur. Bu eylemlerin sonuçları Kürdistan'da yapılanların yüzde biri bile değildir.

"METROPOLLERDE MİLYONLARCA KÜRT VARDIR"

-Tabii ki Türk devletinin ağır saldırıları karşısında, metropollerde ve Türkiye'nin birçok yerinde sömürgeci, kültürel soykırımcı sistemin kurumlarına karşı direniş olacaktır, eylem olacaktır.

-Metropollerde de milyonlarca Kürt vardır. Türk devletinin bu saldırıları karşısında metropollerdeki halkımız da direnişe geçmelidir, ayağa kalkmalıdır.

YPG