BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

PKK açılımına MHP tepkisi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye'nin bölünmesine ve milletin dağılmasına neden olacak özerklik taleplerine dün olduğu gibi bugün de karşı duracaklarını belirtti.

Abone ol

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman "Milliyetçi Hareket olarak Türkiye'nin bölünmesini hızlandıracak ve milletimizin dağılmasını sağlayacak PKK açılımına ve özerklik taleplerine dün nasıl karşı durmuşsak bundan sonra da buna devam edeceğiz" dedi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''Irak'taki gibi İran, Türkiye, Suriye'de de özerk Kürdistan olacak'' açıklamalarını hatırlatarak, hükümetten bu duruma aksi yönde açıklama gelmediğini ifade etti.

MHP'nin 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce dört parçalı büyük Kürdistan hazırlıkları yapıldığı uyarısında bulunduğunu belirten Büyükataman, ''Ancak maalesef AKP hükümeti bu hayallere çanak tutmuştur. Bize göre Kürdistan'ın kurulması konusunda AKP ya ikna olmuştur ya da Suriye'ye girmek için önceden tezgahlanmış bir tertibin ana aktörü haline gelmiştir'' görüşünü ileri sürdü.

''AKP iktidarının ileri demokrasi iddiasıyla girdiği sözde ustalık dönemi çok sancılı geçmektedir'' ifadesini kullanan Büyükataman, Anayasa'daki Türklük ifadesi çıkarılarak, vatandaşlık tanımının değiştirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Bundan sonra özerklik taleplerinin artarak devam edeceğini savunan Büyükataman, ''Ancak bilinmesi gerekir ki Milliyetçi Hareket olarak Türkiye'nin bölünmesini hızlandıracak ve milletimizin dağılmasını sağlayacak PKK açılımına ve özerklik taleplerine dün nasıl karşı durmuşsak, bundan sonra da buna devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.