BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.495,61
HABER /  EKONOMİ

Piyasalarda büyük ralli başlıyor

Yayımlanan bir analizde, son dönemdeki verilere rağmen gelişen piyasaların yıl sonunda yeni bir yükseliş dönemine gireceği belirtildi.

Abone ol

ABD’li banka Bank of America-Merrill Lynch, yayımladığı son raporda gelişen ülke borsalarının yıl sonuna doğru yükselişe geçeceğine işaret etti.

Banka, borsa yatırım fonlarının ellerindeki nakit miktarının fazlalığına dikkat çekerken, gelişen ülke borsalarının yatırım için en iyi tercih olarak düşünüleceğini ve yıl sonunda bu borsalarda yükseliş görüleceğini belirtti. Banka analistleri, fon yöneticilerinin Çin’in büyüme rakamlarından endişe ettiğini ve ülkedeki büyümenin sert bir düşüşe geçmesinden endişe ettiğine de dikkat çekti.

RUSYA EN FAVORİ

Raporda, fon yöneticilerinin Eylül ayı gelişen ülke borsaları pozisyonlarında büyük değişimler görülmediği ve en çok tercih edilen ülkenin Rusya olduğu kaydedildi. Analistler, Asya-Pasifik fon yöneticilerinin Kore, Tayvan ve Çin gibi ülkelere şüpheyle yaklaştığını, daha çok Güneydoğu Asya ülkelerine yöneldiğini ve Hindistan’dan kaçtığını belirtti.