BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  EKONOMİ

Piyasalar bekliyordu Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 24'te sabit tuttu... Enflasyonda belirgin iyileşme görülüne kadar sıkı parasal duruş korunacak.

Abone ol

PİYASALARIN merakla beklediği Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bir haftalık repo ihale faizini yani politika faizini yüzde 24'te sabit tuttu. Piyasa da faizin sabit kalmasını bekliyordu. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada,  "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruş korunacaktır" denildi.

Merkez Bankası'nın Eylül ayında gerçekleştirdiği toplantısında politika faizi yüzde 17.75'ten yüzde 24'e yükseltilmişti.

Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikasının sürdürüleceği ifade edilen TCMB açıklamasında, ihtiyaç duyulması halinde ek sıkılaştırma yapılacağı yönündeki ifadeye verildi.

Bankanın açıklamasında fiyat istikrarı için tüm araçların kullanıcağının altı çizildi. Enflasyonda belirgin bir iyileşme olana kadar sıkı duruşun korunacağı ifade edilen açıklamada fiyat istikrarına yönelik risklerin sürdüğü vurgulandı.

TCMB açıklamasında ekonomideki yeniden dengelenme sürecinin daha belirgin bir hale geldiği dile getirildi.