BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Pitbull minik kızı felç etti!

Adana'da okuldan eve dönen 11 yaşındaki kızı Ece Erboğa, tehlikeyi fark etti ama koşamadı çünkü...

Abone ol

Adana'da 14 ay önce okulundan evine dönerken pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Ece Erboğa'nın yüzünün sol tarafı felç oldu.

Sabancı İlköğretim Okulu 5'inci sınıfta okuyan Ece Erboğa, 2 Kasım 2009'da okuldan evine dönerken pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Çenesinin kas ve kemik yapısı güçlü olduğu için dünyanın en tehlikeli köpeği olarak bilinen 2 yaşındaki köpek, küçük kızı boynundan ısırarak yerde sürükledi. Ece Erboğa, demir sopa ve taşlarla vurulan köpeğin elinden güçlükle kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay hastanede tedavi gören Ece, bir kez de ameliyat geçirdi. Ece yüz felci geçirdiği için sol gözü tam kapanmıyor, dudağında da his kaybı olduğu için hareket ettirmekte zorlanıyor. Pitbull dehşetini yaşadığı ilk günlerde konuşma ve yemek yeme güçlüğü çeken Ece Erboğa, şimdi fizik tedavi görüyor.

DAVA AÇILDI

Olayın ardından köpek, belediye görevlileri tarafından yakalanarak hayvan barınağına konulurken, soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 16 yaşındaki V.Y.'nin 'yaralama ve hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma' suçlarından toplam 6 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, ayrıca olay tarihinde 15 yaşında olmasından dolayı da ceza indirimi uygulanması talep edildi.

'KÖPEK BENİM DEĞİL'

2'nci Çocuk Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan V.Y., Ece'ye saldıran köpeğin kendisinin olmadığını, aynı mahallede oturan H.İ.T. adlı arkadaşına ait olduğunu söyledi. Olay günü de köpeği kendisinin gezdirmediğini ifade eden V.Y., "Neden suça sürüklenen çocuk olduğumu bilmiyorum. Ece'nin yaralanmasına ben sebebiyet vermedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Arkadaşının köpeğini daha önceki zamanlarda kendilerine bıraktığını söyleyen V.Y., "H.İ. daha önce zaman zaman köpeği emanet olarak bize bırakıyordu. Ancak o gün bırakmamıştı. Olaydan önce de köpeği sattığını duydum. Kime sattığını bilmiyorum. Köpeği bize bıraktığı zamanlarda gezdiriyordum. Ancak o gün köpeği ben gezdirmiyordum. Olayı da görmedim" diye konuştu.

'ÇANTAM AĞIRDI KAÇAMADIM'

Ece Erboğa ise köpeği görünce korkup kaçtıklarını belirtti. Erboğa, "Ancak çantamız ağırdı. Hızlı koşamadım. Köpek sessizce arkamdan gelip beni yere düşürdü. Sonra yüzümden, sağ tarafımdan arkaya, saçıma doğru beni ısırdı. Yaralandım. Sopalarla köpeğe vurdular. Köpek beni bıraktı. Sonra beni hastaneye götürdüler" dedi. Ece, soru üzerine, yargılanan kişiyi olay yerinde görmediğini söyledi.

'ÇIĞLIK DUYDUM'

Ece'nin annesi 39 yaşındaki Çiğdem Erboğa da "Çocuğumun okuldan dönme saatlerinde bir çığlık duydum. Kavga var zannettim. Sonra komşumuzun kucağında çocuğumu gördüm. Arabaya doğru koşuyordu. 'Senin çocuğun' deyince ben de arkasından koştum" diye konuştu.

FENALAŞTI

Ece'nin avukatı Bülent Öncül, yargılanan çocuğun, H.İ.T. ile köpeğe eş zamanlı baktıklarını belirtti. Öncül "Köpeğin sahibi ikisidir. Olaydan bir gün önce köpeğin kuş pazarında satıldığı söylenmekle birlikte H.İ.T.'yi koruma içgüdüsü ile bu şekilde savunma yapmaktadır" dedi. Avukat savunmasını yaparken yargılanan çocuk, fenalık geçirdi. Annesi ile birlikte salondan çıkarılan çocuk daha sonra tekrar salona döndü.

Mahkeme, olay tarihinden önce köpeğini kuş pazarında sattığını iddia ettiği ileri sürülen H.İ.T.'nin tanık olarak dinlenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

'BENDEN UZAK OLSUNLAR'

Ece, hayatının kararmasına neden olan olayı anlatırken hala korkuyor. Ece, "Ben hayvanları çok seviyordum. Köpekleri de çok severdim. Ama bu olaydan sonra köpekleri yine seviyorum, ama benden uzak olsunlar. Çünkü, ne bana saldıran, ne de saldırgan köpeklerin hiç birisinin suçu yok. Aslında suçlu, onları saldırgan hala getirenler. Birer canavar gibi yetiştirenler suçlu" diye konuştu.

Yetkililere de seslenen Ece, "Büyüklerimizden rica ediyorum. Bu benim başıma gelen olay son olsun. Ne gerekiyorsa yapılsın. Sokaklar tehlikelerden arındırılsın. Biz çocuklar sokakta oynarken korkmayalım. Okulumuza rahatça gidip gelelim" dedi.