BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Pippa Bacca'nın adı İzmir'de yaşayacak

Dikili Botanik bahçesinde gönüllü olarak çalışan Yüksel Mergen, tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 'Pippa Bacca'nın adını yaşatacak.

Abone ol

Dikili Botanik bahçesinde gönüllü olarak çalışan 73 yaşındaki Yüksel Mergen'i, adına çiçek bahçesi oluşturduğu İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'nın annesi Elena Masnzoni Di Cihiosca teşekkür ziyaretine geliyor.

Sanat dünyasında 'Pippa Bacca' olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino'nun, 'Dünya barışına sanatsal bir etkinlikle katılmak amacıyla İtalya'dan bir arkadaşı ile birlikte gelinlik giyip 8 Mart'ta Milano'dan yola çıkmış, otostop yaparak Tel Aviv'e giderken 31 Mart'ta Gebze İlçesinde kaybolup, daha sonra tecavüz edilerek katledilmişti. Bu haberden çok etkilenerek, Dikili Botanik bahçesinde onun adına çiçek bahçesi oluşturan Yüksel (73) Mergen'in haberi basında da yer almıştı.

73 yaşındaki doğa gönüllüsü Yüksel Mergen “Haberi okuduktan sonra yaşanan olaya büyük öfke duydum. Barışa katkı sağlamak amacı ile yola çıkan İtalyan sanatçının hunharca öldürülmesi beni derinden sarstı. Bende onun anısını yaşatmak için bir köşeyi çiçeklerle süsledim ve buraya onun adını verdim” dedi.

İlerleyen yaşına rağmen kendini Dikili Botanik bahçesini güzelleştirmeye adamış olan Mergen, “Çıkan haberlerin üzerine İtalyan Konsolosluğunda çalışan Çağla Özgen adlı bayan geldi.

Bu köşeyi görünce de çok duygulandı. Bana teşekkür etti. Tatil dönüşü işine döndüğünde Konsoloslukta anlatmış. Haber Pippa'nın annesine kadar ulaşmış. Oda sağ olsun beni ziyaret etmeye karar vermiş” dedi. Mergen; “Ben burayı içimden geldiği için, tüm dünya barışına katkı koymak isteyen birinin anısını yaşatmak için yaptım” dedi.

Oluşturduğu Pippa Baca çiçek bahçesi ile toplumsal bir yaraya dikkat çekmek ve Dünya Barışına katkı koymak için oluşturulan çiçekliği ziyarete gelen anne Elena Masnzoni Di Cihiosca ile buluşma 3 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek.