BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Pınar Selek davasında şok karar!

Mısır Çarşısı davasında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi karar verdi

Abone ol

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyolog Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Yargıtay tarafından bozulan sosyolog Pınar Selek'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılandığı dava İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü.

PINAR SELEK'E MÜEBBET HAPİS

12. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyolog Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Pınar Selek hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YILMAZABDURRAHMANOĞLU BERAAT OYU KULLANDI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararına, Mahkeme Heyeti Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu muhalif kaldı. Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, Selek hakkında ''beraat'' kararı verilmesi yönünde oy kullandı.

YENİDEN DİRENİLMESİ REDDEDİLDİ

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, sanıklar sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verilen ''beraat kararında direnilmesi hükmünden vazgeçilmesi'' talebi kabul edilmedi. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan büyük salonda yapılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Pınar Selek'in avukatlarından Akın Atalay ile bazı avukatlar, mahkemenin Selek ve Öztürk hakkındaki beraat kararını bozan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' verilmesi yönündeki kararına daha önce direndiğini, bir önceki celse ise bu direnme kararından vazgeçtiğini hatırlattı.

Avukatlar, bu kararın kaldırılmasını talep ederek, mahkemenin Yargıtay'ın bozma kararına karşı yeniden diremesini istedi.

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların ''yeniden direnilmesi'' talebini reddetti.

Duruşma, avukatların bu karara karşı itirazlarının alınmasıyla devam ediyor.

BERAAT EDERSEM DÖNERİM

Fransa'da yaşayan Pınar Selek dün NTV'ye konuşmuştu. Selek, ''Beraat kararı verilirse Türkiye'ye gelebilirim'' demişti.

''GİDİŞAT İYİ GÖRÜNMÜYOR''

Pınar Selek bugün attığı son Twitter mesajında destekçilerini Çağlayan Adliyesi'nde toplanmaya çağırdı.

Karardan iki saat önce atılmış mesajda Selek, "Davaya karar için ara verildi. Herkesin Çağlayan Adliyesi C kapısında acilen toplanması çok önemli. Gidişat iyi görünmüyor." ifadelerini kullandı.