BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Pilotların 'darbeci' olmadıklarının delili tekmil!

FETÖ davasında tutuksuz yargılanan binbaşı C.T, darbeye katılmadıklarını göstermek için üç pilot subay olarak gittikleri karakolda güvenlik kamerasına "tekmil" verdiklerini anlattı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda yapılan duruşmaya sanıkların yanı sıra taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan binbaşı C.T, 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo'da yüzbaşı rütbesiyle öğretmen pilot olarak görev yaptığını söyledi.

15 Temmuz'da uçuş yaptığını ve 12.30'da indiğini anlatan C.T, havalar sıcak olduğu için mesainin erken bitirildiğini ifade etti. C.T, çardak bölgesinden servise binmek üzereyken bir kursiyerin ceza olarak meyve ve tatlı getirdiğini gördüğünü ancak yemek için filo komutanı Hakan Karakuş'tan izin aldıklarını bildirdi.

Hakan Karakuş'un "yiyin ve hemen çıkın" dediğini belirten C.T, saat 15.30 gibi servise binerek üsten ayrıldığını anlattı. Sanık C.T. evdeyken Karakuş'un saat 16.42 gibi cevapsız çağrısını gördüğünü, bunun üzerine dönüş yaptığını belirterek, "Hepiniz çıktınız mı filodan?" diye sorması üzerine "evet" yanıtını verdiğini ve onun da "tamam" diyerek kapattığını savundu.

Daha sonra üç arkadaşıyla Bahçelievler'deki bir kafeye gittiklerini anlatan C.T, saat 22.12 civarı iki uçağın geçtiğini, bunun üzerine WhatsApp grubundan "Cayır cayır F16 geçiyor" şeklinde ilk mesajı kendisinin attığını belirtti. C.T, uçak kaçırıldığını düşündüğünü, bunun üzerine başta filo komutanı Hakan Karakuş ve diğer rütbelileri aradığını ancak cevap alamadığını öne sürdü. Sabit hattan filonun "desk" denilen yerini aradığını, üçüncü aramasında telefon açıldıktan sonra uzaktan gelen bir sesin "Telefonu açmayacaksın demedim mi?" ifadesi üzerine hemen kapandığını söyledi.

Bu sırada binbaşı Ömer Dolay ile de telefonla görüştüğünü, kendisinin üsse gittiğini anlattığını belirten C.T, Dolay'ın "Sakın buraya gelmeyin, burası karışık. Tanımadığım üniformalı kişiler beni almıyorlar." dediğini, bunun üzerine üsse gitmeme fikrinin perçinlendiğini iddia etti.

Tutuksuz sanık C.T, saat 23.00 civarı televizyondan kalkışma haberlerini de gördükten sonra evlerine gittiklerini ifade ederek, eve vardıktan yaklaşık yarım saat sonra yüzbaşı Fatih Kılıç'ın aradığını ve bir polis arkadaşının darbe girişiminde yer almadıklarını belgelemek için bir karakola gitmelerini söylediğini, bunun kendisine de mantıklı geldiğini bildirdi.

KAMERAYA TEKMİL VERDİLER : Bunun üzerine saat 03.00 gibi Fatih Kılıç ve binbaşı Halit Oktay ile Etimesgut bölgesindeki bir karakola gittiklerini anlatan C.T, karakolda darbe girişimine katılmadıklarına dair tutanak tutulmadığını aktardı. C.T, bir polis memurunun yönlendirmesi üzerine ses kaydı da yapan bir kameranın karşısına Kılıç ve Oktay ile geçip "rütbe, isim ve saati" söyleyip eve gittiklerini anlattı.

C.T, 27 Temmuz'da çağrılması üzerine üsse gittiğini ve gözaltına alındığını belirterek, Batı Adliyesinde kovuşturmaya gerek olmaksızın serbest bırakıldığını ifade etti. FETÖ/PDY'nin silahlı bir terör örgütü olduğunu, tabi olanların hak ettikleri cezaya çarptırılması gerektiğine inandığını dile getiren C.T, kendisinin ise bu örgüte karşı gönül bağı dahi bulunmadığını savundu.Duruşmanın öğleden önceki bölümünde sanık eski kursiyer teğmen Halil İbrahim Güçlü de savunma yaptı.